ΣΤΙΒΟΣ

Είμαι ο Κώστας Κεντέρης…

Η τοποθέτησή που έκανε ο Κώστας Κεντέρης στους Δελφούς χαρακτηρίζεται από πολλούς ως η επιστροφή. Αυτή έχει γίνει από τον Απρίλιο του 2021…
Είμαι ο Κώστας Κεντέρης…

Ο Κώστας Κεντέρης αποτελεί ένα τεράστιο κεφάλαιο για τον ελληνικό αθλητισμό. Χωρίς αστερίσκους και υστερόγραφα. Ο αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ στη δική του ιστορία «μη τυπικής αριστείας» στους Δελφούς είπε: «Ήρθε η ώρα να ξανασυστηθώ. Είμαι ο Κώστας Κεντέρης…».

Χωρίς καμία προσπάθεια οικειοποίησης οποιαδήποτε κατάστασης, για το Sportime ο Κώστας Κεντέρης είναι ένα ιδιαίτερο κεφάλαιο άμα τη εμφανίσει του. Αλλά για να πάμε στο «σήμερα»,  είμαστε σε γνώση πάρα πολλά χρόνια τώρα των όσων είχε και μπορούσε να δώσει στον κλασσικό αθλητισμό. Απλά τον Απρίλιο του 2021 του δόθηκε και ευκαιρία να το κάνει.

Όχι ότι έχει ανάγκη ο ίδιος, αλλά το να αναγνωρίζεται το έργο του στον ΣΕΓΑΣ και να τιτλοφορείται και η προσφορά με επιθετικούς προσδιορισμούς και χαρακτηρισμούς όπως: «αυτός που προσπαθεί να φέρει ξανά τον κλασσικό αθλητισμό κοντά στην κοινωνία» αποτελούν μερικά ακόμα μετάλλια σε μια πλούσια συλλογή.

Ναι, αυτά ο ίδιος τα μετράει περισσότερο από εκείνα που κέρδισε τρέχοντας στο στίβο. Μολονότι, ακόμα σε αγώνα είναι, αντιμέτωπος με δυσκολίες και με το… ρολόι που δεν σταματά. Ακόμα και ως αντιπρόεδρος όμως κατορθώνει να κόψει το νήμα του τερματισμού σε χρόνους που οι υπόλοιποι δεν μπορούν.

Όταν δε, αυτή η όποια αναγνώριση έρχεται μέσα από τοποθετήσεις του ιδίου, τότε έχει διπλή αξία. Ένα θέμα είναι να βλέπεις κάποιον που έπεσε και σηκώθηκε. Ένα άλλο είναι να ακούς αυτόν που τα κατάφερε. «Ο στίβος είναι όλη μου η ζωή. Θέλω να επιστρέψω στους νέους αυτά που μου έδωσε ο αθλητισμός, ώστε να τους βοηθήσω να μην αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες που αντιμετώπισα εγώ».

Τα λόγια αυτά δεν έχουν τυπικό χαρακτήρα, οι κουβέντες δεν είναι ξύλινες. Ο Κώστας Κεντέρης δεν έχει ρόλο συμβουλευτικό, δεν μεταφέρει απλώς εμπειρίες στους νεαρούς αθλητές. Πηγαίνει εθελοντικά πόρτα πόρτα για να εξασφαλίσει χορηγίες και εφόδια για τους αθλητές που θέλουν, αλλά δεν τους βγαίνει ο λογαριασμός. Για πρωταθλητές που μπορούν, αλλά τα οικονομικά όρια δεν ανοίγουν τα σύνορα. Για όλους όσους χρειάζονται ενίσχυση.

Όσοι άκουσαν τα όσα είχε να πει στο Φόρουμ των Δελφών κατάλαβαν για ποιο λόγο η κοινωνία και οι αθλητές τον έχουν αγκαλιάσει. Αντιλήφθηκαν πως έχει χάρισμα. Αυτό κάνει τους πρωταθλητές. Είτε φορούν τα spikes, είτε το κοστούμι…

«Είναι πολύ βασικό να αποτύχεις για να πετύχεις»….

«Αν δεν είχα σκοντάψει πάνω στις αποτυχίες μου δεν θα ήμουν εδώ τώρα, αλλά κάπου αλλού. Οι αποτυχίες σε χαλυβδώνουν».

«Ήρθε η ώρα να ξανασυστηθώ. Είμαι ο Κώστας Κεντέρης. Είμαι εδώ. Είμαι περήφανος. Δυνατός. Πιο δυνατός από κάθε άλλη φορά και με πολλή αγάπη για όλο τον κόσμο. Σας ευχαριστώ».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Είμαι ο Κώστας Κεντέρης…», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γεράσιμος Μανωλίδης

Η λέξη Sport έμελλε να είναι συνδετική, όχι απλώς επαγγελματικά, αλλά σε κάθε βήμα της πορεία του. Από κολύμβηση, μπάσκετ μέχρι ποδόσφαιρο. Εκεί κάπου «έδεσε» στα γούστα του. Ανάλογη και η επαγγελματική πορεία που έχει ο Γεράσιμος Μανωλίδης. Από sport, σε sport! Από το site του Sport-Fm το 2008, γρήγορη μετάβαση την ίδια χρονιά στη SportDay που ασχολήθηκε με το διεθνές ποδόσφαιρο και το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Εκεί έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα για να γίνει το πρώτο ηλεκτρονικό free press αθλητικό online έντυπο στη χώρα μας. Γενικός διευθυντής στο Sportime.gr πλέον, γράφει για ότι απασχολεί. Αθλητικό και μη…