Καυτανζόγλειο: Η Τασούλα Κελεσίδου παραιτήθηκε από την επιτροπή για τον στίβο με δέσμευση. Η ίδια και ο Λευτέρης Αυγενάκης την αντιλήφθηκαν;

Η υποψήφια πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ παραιτήθηκε από την επιτροπή προάσπισης του στίβου με μια δέσμευση. Η ίδια και κυρίως ο Λευτέρης Αυγενάκης την αντιλήφθηκαν;

Καυτανζόγλειο: Η υποψήφια πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ παραιτήθηκε από την επιτροπή προάσπισης του στίβου με μια δέσμευση. Η ίδια και κυρίως ο Λευτέρης Αυγενάκης την αντιλήφθηκαν;

Καυτανζόγλειο. Ο φόβος πλέον είναι υπαρκτός. Τα σημάδια πρόδηλα της κατάστασης. Δεν θέλουμε να γίνουμε μάντες κακών. Όμως το έργο το έχουμε δει ξανά. Και το βλέπουμε να εκτυλίσσεται πάλι μπροστά μας. Κοινός παρανομαστής, ο στίβος. Αυτός που κινδυνεύει να μείνει εκ νέου «άστεγος».

Διότι σε ότι αφορά το θέμα με το Καυτανζόγλειο ζούμε στιγμές… Καραϊσκάκη. Και τότε, ο στίβος έπαιρνε δεσμεύσεις πως δεν πρόκειται να «πεταχτεί» στο δρόμο, αλλά δεν τηρήθηκε τίποτε. Τα βοηθητικά εξαφανίστηκαν και το.. αντίμετρο, που υποτίθεται θα ήταν κάποιος χώρος στο Ρέντη, δεν έγινε ποτέ. Ο στίβος κινδυνεύει να… θυσιαστεί εκ νέου, με αφορμή τη μετακίνηση του ΠΑΟΚ στο Καυτανζόγλειο μέχρι να είναι έτοιμη η Νέα Τούμπα. Κοντά τρία χρόνια θα χρειαστούν.

Το αθλητικό νομοσχέδιο που προβλέπει συμψηφισμό εργασιών στο στάδιο από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ με το ενοίκιο πέρασε ήδη. Το φρόντισε ο Λευτέρης Αυγενάκης. Χωρίς να είναι δεδομένο, δίχως να αποσαφηνίζεται τι μέλλει γενέσθαι για το στίβο. Διότι τα βοηθητικά, σύμφωνα με όσα διαβάζουμε, πάνε για χρήση της Κ19 και των μικρότερων ηλικιακών ομάδων της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Αυτός ήταν και ο λόγος που συστάθηκε επιτροπή προάσπισης των συμφερόντων του στίβου. Τα σωματεία που κινδυνεύουν να ξεσπιτωθούν είναι πάρα πολλά. Ο στίβος της Θεσσαλονίκης κινδυνεύει αυτή τη στιγμή να χάσει την «καρδιά» του. Αυτός ήταν και ο λόγος που συστάθηκε επιτροπή προάσπισης των σωματείων που κινδυνεύουν να ξεσπιτωθούν.

Σε αυτή συμμετείχε και η Τασούλα Κελεσίδου. Η υποψήφια πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ με την «Αναγέννηση». Τελικώς παραιτήθηκε. Στους βασικούς άξονες της εξήγησης που έδωσε στο γεγονός πως μένει πιο… πίσω, είναι πως ο ίδιος ο ΣΕΓΑΣ (εννοώντας τους Σεβαστή – Παναγόπουλο) δεν συμμετέχει σε αυτή. Αυτό είναι υπεράνω προσώπων. Για την ακρίβεια χρειάζεται το πρόσωπο που θα κοπιάσει, θα δεσμευτεί για να συνεχίσουν να έχουν τη δυνατότητα οι αθλητές να προπονούνται.

Η Τασούλα Κελεσίδου εκτός από το τεράστιο μέγεθος που υπήρξε σαν αθλήτρια είναι και ένα σύμβολο για την πόλη. Εκεί μεγάλωσε ερχόμενη από τη Γερμανία, στο Καυτανζόγλειο έκανε τις πρώτες της προπονήσεις, εκεί αγάπησε τον αθλητισμό. Έχει το εκτόπισμα και το έρεισμα τη δεδομένη στιγμή να «οχυρώσει» το μέλλον του στίβου στην συμπρωτεύουσα.

Ο πιο βασικός άξονας όμως ήταν άλλος. Αυτός που αποτελεί και ελπίδα. Η Τασούλα Κελεσίδου ισχυρίζεται πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να βρίσκεται στη συγκεκριμένη επιτροπή, αφού ο στίβος θα συνεχίσει να έχει «στέγη» στο Καυτανζόγλειο. Επί της ουσίας αυτό αποτελεί μια δέσμευση. Μια ηλιαχτίδα αισιοδοξίας. Αρκεί να ακολουθήσει αυτό τον δρόμο, τον δρόμο της Τασούλας (της «δικής» του Τασούλας) και ο Λευτέρης Αυγενάκης. Διότι αν τελικά αποδειχθεί πως δεν έχει εξασφαλιστεί τίποτε και τα σωματεία του στίβου ξεσπιτωθούν, τότε η παραίτηση Κελεσίδου από την επιτροπή για το Καυτανζόγλειο θα είναι λόγω… ασυμβίβαστου.

Διαβαστε ΕΔΩ τα παντα για τον Στιβο