Η Ιβάνα Σπάνοβιτς ήταν αναμφισβήτητα το μεγάλο όνομα που πήρε μέρος στο Διεθνές Μίτινγκ Αλμάτων στην Καλλιθέα

Η Ιβάνα Σπάνοβιτς ήταν αναμφισβήτητα το μεγάλο όνομα που πήρε μέρος στο Διεθνές Μίτινγκ Αλμάτων στην Καλλιθέα.

Η Ιβάνα Σπάνοβιτς ήταν αναμφισβήτητα το μεγάλο όνομα που πήρε μέρος στο Διεθνές Μίτινγκ Αλμάτων στην Καλλιθέα.

Η Σέρβα πρωταθλήτρια το επιβεβαίωσε και στον αγωνιστικό χώρο του Δημοτικού Σταδίου Καλλιθέας κερδίζοντας στο μήκος με 6,82μ. (+0,0).

Η Ιβάνα Σπάνοβιτς έδειξε σε καλή κατάσταση, καθώς προετοιμάζεται για το μεγάλο ραντεβού του αθλητισμού, τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο. Ανέβηκε 9η στον κόσμο και 2η στην Ευρώπη, πίσω από τη Ρωσίδα Ντάρια Κλισίνα που έχει πηδήξει 7,01μ.

Η «χάλκινη» ολυμπιονίκης στο Ρίο ντε Ζανέιρο το 2016 είχε άλλα δύο καλά άλματα με κανονικές συνθήκες στα 6,74μ. και 6,71μ.

Δυνατή ήταν και η Κύπρια Νεκταρία Παναγή-Λουκά που πήρε τη δεύτερη θέση με άλμα στα 6,43μ. (+1,1). Τρίτη ήταν η Γαλλίδα Σόου Ρογκουί με 6,32μ. (+1,5).

Τέταρτη ήταν η Γαλλίδα Νταλμά Μελί με 6,30μ. (+1,3), 5η η Βασιλική Χαϊτίδου με 6,24μ. (-0,5). Η άλτρια του ΠΑΟΚ έπιασε το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 που θα γίνει στο Ταλίν.

6η ήταν η Ελένη Κουτσαλιάρη με 6,10μ. (-1,1) και 7η η Έφη Κολοκυθά με 6,04μ. (-2,6).

Ιβάνα Σπάνοβιτς: «Η Καλλιθέα είναι ένα ωραίο μίτινγκ για να ξεκινήσω τη σεζόν. Είμαι υγιής και ευχαριστημένη από την εμφάνισή μου. Χρειάζομαι αγώνες, γιατί υπήρχαν προβλήματα το προηγούμενο διάστημα. Ο επόμενος αγώνας μου που έχω προγραμματίσει είναι στο Ντάιαμοντ Λιγκ στη Φλωρεντία και μετά στο Όσλο. Θα κάνω λίγους αγώνες στα πλαίσια της προετοιμασίας μου για το μεγάλο στόχο που είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο. Εκεί θέλω να φθάσω υγιής και να είμαι έτοιμη για άλματα πάνω από τα 7 μέτρα, που θα κριθούν και τα μετάλλια».

Νεκταρία Παναγή-Λουκά: «Είμαι σε πολύ καλή κατάσταση. Είμαι ικανοποιημένη από τη συνολική μου εικόνα στον αγώνα. Έχω άλματα καλά, σωστά τεχνικά, αυτό που χρειάζομαι είναι αγώνες για να βρω ρυθμό. Θέλω αγώνες σε διεθνή μίτινγκ και είμαι σε αναζήτηση με τον προπονητή μου προκειμένου να κάνουμε προγραμματισμό. Ο στόχος είναι να πιάσω το όριο (6,82μ.) για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο. Φυσικά υπάρχει και το ράνκινγκ, που σημαίνει ότι χρειάζομαι μεγάλα άλματα».

 

Διαβαστε ΕΔΩ τα παντα για τον Στιβο