ΣΤΙΒΟΣ

Κικίλιας – Σακοράφα: Συνάντηση και δράσεις για τον Μαραθώνιο της Αθήνας

Νέες βάσεις συνεργασίας για τον Μαραθώνιο της Αθήνας μπήκαν, μετά τη συνάντηση του υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια με κλιμάκιο του ΣΕΓΑΣ.
Κικίλιας – Σακοράφα: Συνάντηση και δράσεις για τον Μαραθώνιο της Αθήνας

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα συνοδευόμενη από τον αντιπρόεδρο Κώστα Κεντέρη και τον γενικό διευθυντή Σωτήρη Κυρανάκο επισκέφθηκαν στο γραφείο του τον υπουργό Τουρισμού.

Όπως ανέφερε ο ΣΕΓΑΣ, η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και ο κύριος σκοπός ήταν η προβολή της χώρας στο εξωτερικό. Κάτι που θα γίνει μέσω των διοργανώσεων του μαραθωνίου και του ημιμαραθωνίου της Αθήνας.

Ο σχεδιασμός που γίνεται σε πρώτη φάση είναι η συμμετοχή της χώρας μας σε κορυφαίες εκθέσεις μαραθωνίου στον κόσμο.

Οι δύο πλευρές αποφάσισαν από κοινού να προχωρήσουν και σε καινοτόμες δράσεις για τον Τουρισμό. Οι οποίες έχουν στόχο να δώσουν ώθηση όχι μόνο στη διοργάνωση του Μαραθωνίου, αλλά και στην εικόνα της χώρας μας σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για τη διοργάνωση Συνεδρίου, που θα αφορά στο δρομικό κίνημα, με τη συμμετοχή κορυφαίων εταιρειών από όλο τον κόσμο. Το Συνέδριο θα ασχοληθεί κυρίως, με το οικονομικό αποτύπωμα του αθλητισμού στην κοινωνία μιας πόλης και μιας χώρας γενικότερα.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την πεποίθηση πως και φέτος υπουργείο Τουρισμού και ο ΣΕΓΑΣ θα έχουν καθοριστική συμβολή στην προβολή και στην ανάπτυξη της Αθήνας. Μέσα από μια σπουδαία αθλητική διοργάνωση.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ και της Ομοσπονδίας θα προχωρήσουν άμεσα στις ενέργειες προώθησης των θεμάτων που συζητήθηκαν, καθώς και στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας.

Πηγή: stivostime.gr

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

ΣΧΟΛΙΑ