ΣΤΙΒΟΣ

Κυριαρχία της Αιθιοπίας στο Μαραθώνιο του Βερολίνου

Μακριά από τη μεγάλη επίδοση που κυνηγούσε έμεινε ο Κενενίσα Μπεκέλε, ο οποίος τερμάτισε στην τρίτη θέση σε 2:06.47
Ο Γκούγιε Αντόλα και η Γκότιτομ Γκεμπρεσλασέ ήταν οι νικητές του φετινού μαραθωνίου στο Βερολίνο, στον αγώνα όπου κυριάρχησαν οι Αιθίοπες.

Ο Γκούγιε Αντόλα και η Γκότιτομ Γκεμπρεσλασέ ήταν οι νικητές του φετινού μαραθωνίου στο Βερολίνο, στον αγώνα όπου κυριάρχησαν οι Αιθίοπες.

Ο δρομέας από την Αιθιοπία κάλυψε την απόσταση στους δρόμους της γερμανικής πρωτεύουσας σε 2:05.45 και η συμπατριώτισσά του σε 2:20.09.

Οι αθλητές έμειναν μακριά από τις ατομικές τους επιδόσεις και στον αγώνα γενικά δεν σημειώθηκαν χρόνοι όπως βγαίνουν συνήθως στο μαραθώνιο του Βερολίνου.

Ο Αντόλα το 2017 είχε τρέξει το ατομικό του ρεκόρ στο Βερολίνο σε 2:03.46. Στις γυναίκες από την άλλη η Γκεμπρεσλασέ έκανε ατομικό ρεκόρ, αλλά τερμάτισε μακριά από το ρεκόρ διαδρομής που κατέχει η Κενυάτισσα Γκλάντις Τσερόνο με 2:18.11.

Δεύτερος ήταν ο Κενυάτης Μπίθουελ Γιέγκον με 2:06.14 και τρίτος ήταν ο Κενενίσα Μπεκέλε με 2:06.47. Ο θρυλικός Αιθίοπας δρομέας έμεινε μακριά από τον στόχο του και την καλή επίδοση που ήθελε, αφού το 2019 είχε τρέξει σε 2:01.41.

Στις γυναίκες, μετά την Γκεμπρεσλασέ ήταν άλλες δύο αθλήτριες από την Αιθιοπία, η Χίουοτ Γκεμπρεκιντάν σε 2:21.23 και η Χέλεν Τόλα σε 2:23.05.

 

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Τόλης Λελεκίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

ΣΧΟΛΙΑ