Κορυφαία επίδοση ο Ταμπέρι στο ύψος, ισοφάρισε τον Λαβιλενί ο Λάιτφουτ!

Εξαιρετικές επιδόσεις για ένα ακόμη Σαββατοκύριακο σημειώθηκε σε αγώνες που έγιναν σε Ευρώπη και Αμερική. Με τον Λάιτφουτ και τον Ταμπέρι να ξεχωρίζουν. Ο Ιταλός αθλητής του ύψους Τζιανμάρκο Ταμπέρι, ο οποίος είναι γνωστός και για το μισοξυρισμένο μούσι του στους αγώνες, πραγματοποίησε μια εξαιρετική πρεμιέρα στην φετινή σεζόν, αφού σημείωσε την κορυφαία επίδοση στον...

Εξαιρετικές επιδόσεις για ένα ακόμη Σαββατοκύριακο σημειώθηκε σε αγώνες που έγιναν σε Ευρώπη και Αμερική. Με τον Λάιτφουτ και τον Ταμπέρι να ξεχωρίζουν.

Ο Ιταλός αθλητής του ύψους Τζιανμάρκο Ταμπέρι, ο οποίος είναι γνωστός και για το μισοξυρισμένο μούσι του στους αγώνες, πραγματοποίησε μια εξαιρετική πρεμιέρα στην φετινή σεζόν, αφού σημείωσε την κορυφαία επίδοση στον κόσμο για το 2021 στο αγώνισμα του ύψους των ανδρών, πηδώντας 2.32.

Ο 29χρονος Ιταλός πέρασε για πρώτη φορά πάνω από τα 2.30 στον πρώτο του αγώνα, έπειτα από 5 χρόνια, όταν το 2016 είχε περάσει τα 2.35 στην τότε πρεμιέρα του σε μίτινγκ που είχε διεξαχθεί στην Μπάνσκα Μπιστρίτσα. Μάλιστα, εκείνη την χρονιά είχε αναδειχθεί παγκόσμιος πρωταθλητής στον κλειστό στίβο.

Σε άλλον αγώνα που έγινε στο Τέξας των Η.Π.Α. και πιο συγκεκριμένα στο Texas Tech Classic στο Λάμποκ, ο πρωτοεμφανιζόμενος  Αμερικανός νεαρός  Κει Σι Λάιτφουτ, κέρδισε τον αγώνα έχοντας καλύτερο άλμα στα 5.95, επίδοση που του δίνει την δυνατότητα να μοιραστεί την κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης του 2021 για το αγώνισμα του άλματος επί κοντώ, με τον 34χρονο Γάλλο Ρενό Λαβιλενί, ο οποίος έκανε την ίδια επίδοση μια ημέρα πριν στο διεθνές μίτιμγκ της Καρλσρούης.

μετά το επιτυχημένο του άλμα -με την δεύτερη προσπάθεια- στα 5.95, ο Κει Σι Λάιτφουτ επιχείρησε να περάσει και τα 6 μέτρα και να μπει στο κλειστό κλάμπ των επικοντιστών που έχουν επίδοση 6μ και πάνω χωρίς βέβαια να τα καταφέρει. Ο 21χρονος πέρασε με την πρώτη τα 5.65, 5.7.5 και 5.85 ενώ, χρειάστηκε μια παραπάνω προσπάθεια για τα 5.95, όπου ήταν εντέλει και το τελευταίο πετυχημένο του άλμα.

Στο μίτινγκ της Βιέννης η Ολλανδέζα Φέμκε Μπολ που πέρσι έκανε πράγματα και θαύματα στον ανοιχτό στίβο και στα 400μ εμπόδια, έτρεξε χθες τα 400μ στον κλειστό και έγινε η πρώτη Ολλανδέζα στην ιστορία που κατεβαίνει τα 51 δευτερόλεπτα, τερματίζοντας σε 51.96.

Εθνικό ρεκόρ Ολλανδίας σημείωσε στα 200μ του ίδιου μίτινγκ η Λιέκε Κλαβέρ η οποία διήνυσε την απόσταση σε χρόνο 23.17

 

 

 

Διαβαστε ΕΔΩ τα παντα για τον Στιβο