Λιούμπας Γιάννης: Για κάκιστη όπως την χαρακτήρισε προεκλογική περίοδο, εξαιτίας της «εμπλοκής πολιτικών προσώπων», έκανε λόγο.

Λιούμπας Γιάννης: Για κάκιστη όπως την χαρακτήρισε προεκλογική περίοδο, εξαιτίας της «εμπλοκής πολιτικών προσώπων», έκανε λόγο.

Λιούμπας Γιάννης: Για κάκιστη όπως την χαρακτήρισε προεκλογική περίοδο, εξαιτίας της «εμπλοκής πολιτικών προσώπων», έκανε λόγο στο sportime.gr ο αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, με φόντο τις εκλογές για τη νέα διοίκηση της Ομοσπονδίας.

«Ήταν μία κάκιστη προεκλογική περίοδος. Καταρχήν για εμένα η προεκλογική περίοδος στον στίβο δεν πρέπει να έχει καμία σχέση με τις προεκλογικές περιόδους που έχουμε συναντήσει κατά καιρούς στην χώρα μας με τις κομματικές εκλογές», τόνισε.  «Ήταν μια κάκιστη περίοδος προεκλογική, μιας και σε αυτή εμπλέχτηκαν αρκετά πολιτικά πρόσωπα», συμπλήρωσε ο κ. Λιούμπας.

«Δυστυχώς, το επίπεδο αυτής της προεκλογικής περιόδου ήταν χαμηλό. Ας ελπίσουμε ότι την επομένη των εκλογών θα γυρίσουμε σελίδα και θα κρατήσουμε τον κλασσικό αθλητισμό, την κλασσική παιδεία της χώρας μας εκεί που πρέπει να είναι», ανέφερε. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, ο στίβος «είναι η ραχοκοκαλιά της Ολυμπιακής Ομάδας, η βάση όλων των αθλημάτων και εμείς οι οποίοι καλούμαστε ως σύμβουλοι αύριο της Ομοσπονδίας να την υπηρετήσουμε πρέπει να είμαστε στο ανάλογο επίπεδο». «Το επίπεδο αυτό που χαρακτηρίζεται από ευπρέπεια, από ύφος, από αγωνιστικότητα, από γνώση και από ικανότητα», υπογράμμισε.

Ο Γιάννης Λιούμπας τόνισε ότι τα παραπάνω στοιχεία ήταν αυτά που είχε η απερχόμενη διοίκηση, «ο πρόεδρός μας ο κ. Παναγόπουλος, ο οποίος μέχρι τελευταία στιγμή θα είναι μαζί μας και φρόντισε όλα αυτά τα χρόνια να ανοίξουν καινούργια θέματα και καινούργιες διαδικασίες στο χώρο του κλασσικού αθλητισμού, ο γενικός γραμματέας, ο οποίος είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του οικοδομήματος του στίβου στην χώρα τα τελευταία χρόνια, ο κ. Βασίλης Σεβαστής».« Ήταν άνθρωποι που μαζί με όλο το Διοικητικό Συμβούλιο έχτισαν όπως καμία άλλη διοίκηση έως τώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά στο sportime.gr.

«Απόδειξη είναι ότι πολλά μετάλλια ήρθαν από τις εθνικές μας ομάδες σε ολυμπιακό, παγκόσμιο και πανευρωπαϊκό επίπεδο και η Ομοσπονδία μας μέσα από τις δράσεις της ήταν η μόνη η οποία είχε έσοδα περισσότερα από ιδίους πόρους απ’ ότι έδιδε η πολιτεία», είπε.

«Ο μόνος στόχος της ΑΚΑΣ, με υποψήφια πρόεδρο την κα Σακοράφα, είναι η ανάπτυξη του κλασσικού αθλητισμού. Η Ομοσπονδία μας ήταν, είναι και θα είναι ανεξάρτητη. Αυτό το αποδεικνύει η σύνθεσή της.  Αύριο (σ.σ. την Τετάρτη), μετά τις 4 μ..μ που θα κλείσει η κάλπη, όλοι μας, όσοι εκλεγούμε μα και όσοι δεν εκλεγούμε, τουλάχιστον από την ΑΚΑΣ, ελπίζω και από την πλευρά της κα Κελεσίδου, θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Θα είμαστε στρατιώτες σε αυτόν τον στόχο. Την ανάπτυξη του κλασσικού αθλητισμού», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Λιούμπα η επόμενη μέρα «απαιτεί η πολιτεία να σκύψει πάνω από τον ερασιτεχνικό αθλητισμό,  που είναι ο μόνος τρόπος ανάπτυξης του αθλητισμού». «Ο αθλητισμός, από την αρχαία Ελλάδα έως σήμερα, πρέπει να είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της παιδείας. Πρέπει η πολιτεία να επανέλθει σιγά-σιγά σε χρηματοδοτήσεις του ερασιτεχνικού αθλητισμού, όπως αυτές που είχαμε πριν από πέντε, δέκα χρόνια», τόνισε.

«Δεύτερον, απαιτείται συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση έτσι ώστε να λυθούν τα θέματα των αθλητικών υποδομών, που δυστυχώς φθίνουν από το 2004 μέχρι σήμερα. Και τρίτον, όλοι μαζί, διοίκηση, προπονητές, αθλητές, σωματεία, πρέπει να έχουμε τις καλύτερες δυνατές σχέσεις και να φροντίζουμε έτσι ώστε όλοι μαζί να λύνουμε τα όποια προβλήματα», είπε στο sportime o Γιάννης Λιούμπας.

Διαβάστε επίσης:

Βασίλης Σεβαστής: Τον χρειαζόμαστε γρήγορα δίπλα μας λέει ο Λάμπρος Παπακώστας

Σοφία Σακοράφα: «Ανήκω στον Αθλητισμό και ο Αθλητισμός ζει και αναπνέει στα Σωματεία»

Λιούμπας Γιάννης: Ακρογωνιαίος λίθος του κλασσικού αθλητισμού στην Ελλάδα ο Βασίλης Σεβαστής

Διαβαστε ΕΔΩ τα παντα για τον Στιβο