Ομάδες ποδοσφαίρου Εθνική Ομάδα ΑΕΚ ΑΕΛ Απόλλων Σμύρνης Άρης Αστέρας Τρίπολης Ατρόμητος Βόλος Λαμία Ολυμπιακός ΟΦΗ ΠΑΟ Παναιτωλικός ΠΑΟΚ ΠΑΣ Γιάννινα Ιωνικός
menu

Με τον στίβο ή με αυτούς; Ποιος είναι ο Κώστας Γκατσιούδης

Γεράσιμος Μανωλίδης
Με τον στίβο ή με αυτούς; Ποιος είναι ο Κώστας Γκατσιούδης

Ένα ακόμα ιερό τέρας του ελληνικού κλασσικού αθλητισμού είναι ο Κώστας Γκατσιούδης. Θα είναι με το πάθος του;

Κώστας Γκατσιούδης. Ένας ζωντανός θρύλος στην κυριολεξία. Ένας… υπεραθλητής. Όλοι ξέρουμε ποιος είναι. Το ερώτημα είναι με ποιους είναι.

Ισχύουν, εν πολλοίς, όσα και για την Τασούλα Κελεσίδου. Ο Κώστας Γκατσιούδης δεν χρειάζεται επεξήγηση. Είναι ο Κώστας Γκατσιούδης. Το όνομά του, η αθλητική του πορεία μιλούν (ακόμα) από μόνα τους.

Ποια λέξη, πιο φιλοφρόνημα, ποιος επιθετικός προσδιορισμός μπορεί να αποτυπώσει την αθλητική του επιτυχία. Ποια κουβέντα δεν θα αποδειχθεί ξύλινη δίπλα στον βράχο. Πολλές διακρίσεις, πολλές σπουδαίες επιδόσεις, πολλές ηρωικές παρουσίες. Πόσες και πόσες φορές δεν αγωνίστηκε όντας τραυματισμένος.

Ήρθε και η δική του ώρα όμως. Ήρθε η στιγμή να αποφασίσει αν θα υπηρετήσει τον στίβο. Είναι καιρός αυτά τα σπουδαία βιογραφικά να έχουν μια ανάλογη συνέχεια. Υπηρέτησε ποτέ τίποτε άλλο πέρα από το πάθος του για το ακόντιο ο Κώστας Γκατσιούδης; Μπήκε ποτέ σε αγώνα με σκοπό να κερδίσει ανέντιμα; Ποτέ! Ο άνθρωπος δεν γίνεται και δεν μπορεί να αλλάξει.

Ένα ακόμα ιερό τέρας του ελληνικού κλασσικού αθλητισμού είναι ο Κώστας Γκατσιούδης. Θα είναι με το πάθος του; Θα είναι με τον στίβο της αλήθειας, αυτόν που υπηρετούν από την πρώτη μέρα που μπήκαν στα γραφεία του ΣΕΓΑΣ οι Σακοράφα και Κεντέρης; Θα είναι μαζί τους, με τον στίβο, ή θα συνεχίσει να πορεύεται με αυτούς που θέλουν να αλλοιώσουν τη σύσταση του αθλήματος;

Δεν υπάρχει πια κάποιος που δεν ξέρει τι πρεσβεύουν οι μεν και οι δε. Όλα είναι πάνω στο τραπέζι. Τα χαρτιά έχουν ανοίξει. Όλα είναι ξεκάθαρα.

ΤΟ SPORTIME ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ: Το Sportsfeed βλάπτει σοβαρά τον στίβο

Athletics - TrackΔιαβαστε ΕΔΩ τα παντα για τον Στιβο