Μελαχρινός Παναγιώτης Στίβος

Ο οικονομολόγος και Μέλος Οργανωτικής Επιτροπής Κλασσικού Μαραθωνίου Αθηνών, Παναγιώτης Μελαχρινός, εξέφρασε τις σκέψεις του για τον ΣΕΓΑΣ και τις επερχόμενες εκλογές.

Ο οικονομολόγος και Μέλος Οργανωτικής Επιτροπής Κλασσικού Μαραθωνίου Αθηνών, Παναγιώτης Μελαχρινός, εξέφρασε τις σκέψεις του για τον ΣΕΓΑΣ και τις επερχόμενες εκλογές.

Η ώρα της… κρίσης στον ΣΕΓΑΣ πλησιάζει και ο Παναγιώτης Μελαχρινός αναλύει τις σκέψεις του για τις εκλογές και το την κατάσταση που επικρατεί.

Αναλυτικά: 

Η επέτειος των 200 ετών από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης ,που πρόσφατα γιορτάστηκε, αποτελεί ορόσημο για την χώρα αλλά και αφορμή σε όλους μας να αναστοχαστούμε προς τα που θέλουμε να κατευθυνθεί η χώρα μας τα επόμενα 200 χρόνια. Πως θέλουμε να λειτουργούν οι θεσμοί της χώρας, ποια θέλουμε να είναι η σχέση πολιτείας – πολιτών, ποια θα είναι η σχέση του κράτους με θεσμικούς φορείς του πολιτισμού και του αθλητισμού, ποια η σχέση του κράτους με θεσμικούς φορείς που διέπονται από το αυτοδιοίκητο και ο σεβασμός προς αυτό. Πράγματι τι ακριβώς ζητάμε για όλα αυτά, για μία ευρωπαϊκή χώρα που είναι μέλος της Ε.Ε. με παράδοση και πολυετή σεβασμό σε ανθρωπιστικές και νομικές αρχές που διέπουν τον σύγχρονο κόσμο.

Τους τελευταίους 18 μήνες παρακολουθούμε μία άγαρμπή προσπάθεια να πολιτικοποιηθούν οι εκλογικές διαδικασίες στις αθλητικές ομοσπονδίες της χώρας μας.

Το αυτοδιοίκητο των ομοσπονδιών κινδύνευσε, να μετατραπεί σε μία ιστορική αναφορά, λόγω προσπάθειας κάποιων η διοίκησή τους να γίνει εργαλείο μεγιστοποίησης πολιτικής επιρροής. Αυτό επιχειρήθηκε με πολλαπλούς τρόπους και μεθόδους, όπως διαδοχικές νομοθετικές ρυθμίσεις κατά περίπτωση, χρήση ΜΜΕ με όρους προπαγανδιστικού προσανατολισμού, εργαλιοποίηση αθλητικών συμβόλων, όπως πρώην ολυμπιονίκες και παγκόσμιους πρωταθλητές. Οι ενορχηστρωτές αυτής της νοσηρής κατάστασης οφείλουν να κάνουν την αυτοκριτική τους αμέσως μετά τις εκλογές της Τετάρτης 31/03/2021, ημερομηνίας των εκλογών στην αρχαιότερη αθλητική ομοσπονδίας της χώρας τον ΣΕΓΑΣ.

Η ετυμηγορία των εκλογικών διαδικασιών έφτασε, ήδη σε αρκετές αθλητικές ομοσπονδίες τα αποτελέσματα δεν είναι ενθαρρυντικά για την πολύ-αναμενόμενη ‘ΚΑΘΑΡΣΗ’ για την οποία εργάστηκαν με τόση ζέση οι ενορχηστρωτές της.

Αυτό αποδεικνύει ότι το εκλογικό σώμα στο αθλητισμό θέλει να γνωρίζει με ποιους ακριβώς έχει να κάνει, δείχνοντας ελάχιστη εμπιστοσύνη έως αποδοκιμασία σε καινοτόμα-ετερόκλητα-ανομοιογενή-ευκαιριακά εκλογικά σχήματα (συνδυασμούς), τα πρόσφατα αποτελέσματα το αποδεικνύουν περίτρανα.

Η ώρα της κρίσης, των εκλογών, έφτασε και για τον ΣΕΓΑΣ την αρχαιότερη αθλητική ομοσπονδία, τη μήτρα των αθλητικών ομοσπονδιών της χώρας και εν’ γένει μία ομοσπονδίας που λειτουργεί εδώ και 10ετίες υπό καθεστώς πλήρους αυτοδιοίκητου.
Όλα δείχνουν ότι οι εκλέκτορες που θα κληθούν να ψηφίσουν, εκπροσωπώντας τα κύτταρα του ελληνικού στίβου ανά την Ελλάδα που κάνουν την δουλειά βάσης θα επιλέξουν -προτιμήσουν τον πυρήνα την τρέχουσας διοίκησης του ΣΕΓΑΣ, την παράταξη της Α.Κ.Α.Σ., για μερικούς πολύ απλούς λόγους:

Έχει την εμπειρία να διαχειριστεί την αρχαιότερη αθλητική ομοσπονδία όπως αποδεικνύουν τα πεπραγμένα των τελευταίων 24 ετών.

Απόδειξε τις αντοχές της ως ομάδα ακόμα και κατά την δεκαετή δημοσιονομική περιπέτεια της χώρας, όπου με περιστολή των κρατικών επιχορηγήσεων, κρατήθηκε όρθια μέσω αύξησης ιδίων εσόδων υποστηρίζοντας πλήρως τόσο τον σωματειακό κλασικό αθλητισμό (παραγωγική διαδικασία της ομοσπονδίας) όσο και του υψηλού επιπέδου αθλητισμό (διακρίσεις σε Ο.Α., παγκόσμια πρωταθλήματα, πανευρωπαϊκούς αγώνες).

Αποτελείται από μία ομάδα πολυσυλλεκτική τόσο ηλικιακά με νέους και έμπειρους συνεργάτες όσο και πλουραλιστική αφού όλοι οι υποψήφιοι είναι επιτυχημένοι σε διαφορετικούς τομείς της κοινωνική ζωής του τόπου.

Συμβάλλουν στο συγκεκριμένο εγχείρημα με αίσθημα ανιδιοτέλειας και προσφοράς, διατηρώντας αποστάσεις από πολιτικά επίδικα.

Τέλος συμμετέχουν η υποψήφια Πρόεδρος Σοφία Σακοράφα και ο ολυμπιονίκης Κώστα Κεντέρης.

Όλα τα παραπάνω δημιουργούν την βεβαιότητα για το τι ακριβώς θα επιλέξουν οι εκλέκτορες την Τετάρτη. Όμως τα δύσκολα ξεκινούν το πρωί της Πέμπτης όπου όλοι μας πλειοψηφούντες, μειοψηφούντες, εκλεγμένοι και μη, οφείλουμε εργαστούμε όλοι μαζί από κοινού για έναν επιτυχημένο, σύγχρονο ΣΕΓΑΣ.

ΣΕΓΑΣ: Ο Κώστας Παναγόπουλος αμφισβητεί τις πρακτικές του Λευτέρη Αυγενάκη. Μην μπερδεύεστε…

Ο Λευτέρης Αυγενάκης έχει ζαλιστεί από τις «καρπαζιές» και πανηγυρίζει τις αμέτρητες ήττες του!

Διαβαστε ΕΔΩ τα παντα για τον Στιβο