Σε μια γιορτή του στίβου θέλει να μετατρέψει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, που συνεδριάζει στη Λοζάνη, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων το 2023.

Σε μια γιορτή του στίβου θέλει να μετατρέψει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, που συνεδριάζει στη Λοζάνη, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων το 2023.

Σε μια γιορτή του στίβου θέλει να μετατρέψει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, που συνεδριάζει στη Λοζάνη, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων το 2023.

Στην πόλη της Ελβετίας πραγματοποιείται το Συμβούλιο της ΕΑΑ, όπου από ελληνικής πλευράς μετέχει ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ και μέλος του Συμβουλίου της ΕΑΑ Παναγιώτης Δημάκος.

«Στο Συμβούλιο γίνονται οι τελευταίες συζητήσεις σε ότι αφορά τις εκλογές που θα γίνουν 13-14 Οκτωβρίου και πάλι στη Λοζάνη. Φυσικά αναφέρομαι στη θέση του προέδρου που μοναδικός υποψήφιος είναι ο Ντόμπρομιρ Καραμαρίνοφ, για τις θέσεις αντιπροέδρου και τις προσθήκες στις θέσεις μελών», δηλώνει στο Sportime ο Παναγιώτης Δημάκος και συνεχίζει: «Σε ό,τι αφορά το Συμβούλιο, τέθηκε και το θέμα των Ευρωπαϊκών Αγώνων του 2023 και πόσο επιτυχημένη ήταν η συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας με τις Ευρωπαϊκές Ολυμπιακές Επιτροπές. Το 2023 θα διεξαχθεί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων, όπου όλες οι κατηγορίες θα γίνουν στη Σιλέσια της Πολωνίας. Ο στόχος είναι να γίνει η διοργάνωση μία εβδομάδα. Από Δευτέρα ως Κυριακή να πραγματοποιηθούν όλες οι κατηγορίες. Πιθανότατα το τελευταίο Σαββατοκύριακο να γίνει η Σούπερ Λιγκ και Πέμπτη- Παρασκευή η πρώτη κατηγορία και από εκεί και πέρα στην αρχή της εβδομάδας θα γίνουν οι άλλες δύο. Θα είναι μια εβδομάδα γεμάτη από αγωνιστική δράση στον στίβο.

Σκέψεις για αύξηση ομάδων

Ν’ αναφέρουμε ότι ο Παναγιώτης Δημάκος ήταν από εκείνους που έπαιξαν σημαντικό ρόλο ώστε να επιτευχθεί η συμφωνία με τις Ευρωπαϊκές Ολυμπιακές Επιτροπές, μετά από συζητήσεις με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρο Καπράλο. Να θυμίσουμε ότι ήταν μία από τις αποφάσεις του Σπύρου Καπράλου που θα υλοποιούσε αν αναλάμβανε την προεδρία των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών, όπως και έγινε.

«Υπάρχει η σκέψη στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου να ενσωματωθούν οι κατηγορίες στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων. Η Σούπερ Λιγκ να ενωθεί με την Α’ κατηγορία και η Β’ κατηγορία με τη Γ’ κατηγορία. Μπορεί να γίνει και το 2023, όπου πιθανότατα η πόλη που θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση θα είναι το Μπίντγκοστς. Γενικά όμως, η σκέψη είναι αν το στάδιο έχει 9 διαδρόμους να αυξηθούν οι ομάδες σε 18 και αν έχει 8 διαδρόμους να γίνουν 16», τονίζει ο Παναγιώτης Δημάκος. Ν’ αναφέρουμε ότι η Ελλάδα φέτος παρέμεινε στην Α’ κατηγορία μετά τη διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων και της πρώτης κατηγορίας που είχε διεξαχθεί στο Κλουζ Ναπόκα.

Προσθήκη της Μικτής 4×400μ.

«Επίσης, πιθανότατα στο πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων να προστεθεί και η Μικτή σκυταλοδρομία 4×400μ. Το αγώνισμα μπήκε και στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο, οπότε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία θέλει να το προσθέσει και στο πρώην Μπρούνο Ζάουλι. Ίσως προχωρήσουμε σε απόφαση για αφαίρεση της σκυταλοδρομίας 4×400μ. στη διοργάνωση», κατέληξε ο Παναγιώτης Δημάκος.

 

 

 

Διαβάστε τα πάντα για τον στίβο εδώ