×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Αμερικανικές Εκλογές

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

ΣΕΓΑΣ: Μια παράταξη καθαρά πολιτική με στοιχεία αριβισμού


Γεράσιμος Μανωλίδης

ΣΕΓΑΣ: Μια παράταξη καθαρά πολιτική με στοιχεία αριβισμού


Οι εξαγγελίες της Αναγέννησης μεγαλώνουν ακόμα περισσότερο την απορία όλων εν όψει των εκλογών του ΣΕΓΑΣ. Αν πρόκειται δηλαδή για μια παράταξη που διεκδικεί τον ΣΕΓΑΣ, ή μια πολιτική κίνηση.

Αρχικά στις ενημερώσεις/ανακοινώσεις ή ΔΤ που στέλνουν από την Αναγέννηση καλό θα ήταν να γνωρίζουν πως ο κόσμος… κουράζεται να διαβάζει «σεντόνια». Οι αθλητές ακόμα περισσότερο. λίγα και καλά χρειάζονται, συγκεκριμένα και στοχευμένα. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια άλλωστε. Αλλά όταν έχεις συνηθίσεις σε παχείς πολιτικούς λόγους, αυτά παθαίνεις.

Είναι ένα ερώτημα, εδώ που τα λέμε, αυτό. Αν δηλαδή μιλάμε για μια παράταξη με αθλητικό background που έχει σκοπό το καλό του στίβου, ή μια πολιτική παράταξη που θέλει να κάνει επίδειξη δύναμης. Διότι μια σαφή απάντηση μετά την αμφιλεγόμενη επιχορήγηση της ΕΡΤ στην εταιρεία που στηρίζει ανοικτά την «Αναγέννηση» δεν έχουμε πάρει. Τι κι αν όλα τα κόμματα της Βουλής έστειλαν επιστολές, ο Λευτέρης Αυγενάκης εξακολουθεί να κάθεται αμίλητος στη γωνία του. Τι θα μπορούσα να πει, άλλωστε…

Πάμε τώρα σε μερικά ενδιαφέρονται σημεία της ανακοίνωσης της Αναγέννησης, η οποία μάλιστα συνοδεύεται και από το «βάτος» των ανησυχιών των ίδιων των αθλητών. Στο πρώτο της εδάφιο αναφέρεται αύξηση των αθλητών που λαμβάνουν μέρος στον Εθνικό Αθλητικό Σχεδιασμό από 30 σε 80. Περισσότερες θέσεις εργασίας με δυο λόγια. Γιατί όχι 100; 200; 300; Από τη στιγμή που έχει αποφασιστεί να λειτουργήσει όλο το πράγμα ψηφοθηρικά, μην κάνουμε εκπτώσεις. Διότι είναι φανερό πως έχει γίνει επαρκής οικονομική μελέτη για το πόσο αντέχει να πληρώνει ο οργανισμός.

Παρακάτω γίνεται λόγος για επαναφορά διεθνών αξιολογημένων μίτινγκ στη χώρα μας. όπως τα Τσικλητήρεια, τα Βαρδινογιάννεια και αρκετά ακόμα. Δηλαδή από τα χρήματα που προβλέπονται για τη στήριξη των αθλητών, η «Αναγέννηση» θα βγει στη… γύρα μοιράζοντας χρήματα σε αθλητές με υψηλά κασέ, προκειμένου να είναι διεθνώς και με υψηλή βαθμίδα αξιολογημένα. Εκτός κι αν η Πολιτεία έχει εξασφαλίσει εκ νέου μεγάλους επιχειρηματίες για να δώσουν χορηγίες και να διοργανώσουν μεγάλα events στη χώρα μας, τη συγκεκριμένη περίοδο.

Γίνεται πάντως σαφές από τον τρόπο που παρουσιάζονται οι θέσεις και οι δεσμεύσεις της Αναγέννησης πως υπάρχει… έπαρση. Για να το γράψουμε διαφορετικά, υπάρχει εσωτερική πληροφόρηση. Δύο τινά υπάρχουν προκειμένου να δικαιολογηθούν αυτές οι εξαγγελίες. Το ένα είναι πως στην Αναγέννηση έχουν ενημέρωση πως τα χρήματα που θα δοθούν την επόμενη σεζόν στον ΣΕΓΑΣ θα είναι παραπάνω από τρία εκατ. ευρώ. Θα φτάσουν, πιθανώς, σε ένα νούμερο άλλων εποχών. Το άλλο, που είναι ακόμα χειρότερο, είναι πως επειδή η Αναγέννηση είναι μια παράταξη που έχει πάρει… ISO από τον Λευτέρη Αυγενάκη, θα έχει κι άλλη αντιμετώπιση από την Πολιτεία. Μόνο που δεν έχει ανάγκη ο στίβος για να σωθεί ένα… μικρό ελληνικό δημόσιο.

Ας ξεκαθαριστεί αν έχουμε να κάνουμε με μια πολιτική παράταξη με έντονα στοιχεία αριβισμού, ή μια παράταξη που ξέρει τις ανάγκες και τα προβλήματα του αθλήματος.

ΠΑΙΞΕ ΕΔΩ ΔΩΡΕΑΝ ΦΟΒΕΡΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ

Sportime Extras