Παρουσιάστηκε την Τετάρτη το βράδυ στα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Αγωνιστικού Σχεδιασμού ΣΕΓΑΣ το νέο μοντέλο τεχνικής διάρθρωσης του ΣΕΓΑΣ.

Το νέο μοντέλο διάρθρωσης του ΣΕΓΑΣ έχει ως κύριο στοιχείο την καλύτερη διασύνδεση της βάσης του στίβου με τον υψηλό αθλητισμό.

Παρουσιάστηκε την Τετάρτη το βράδυ στα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Αγωνιστικού Σχεδιασμού ΣΕΓΑΣ το νέο μοντέλο τεχνικής διάρθρωσης του ΣΕΓΑΣ.

Το όνομα αυτού λοιπόν, Εθνικό Συμβούλιο Αγωνιστικού Σχεδιασμού ΣΕΓΑΣ, εν συντομία Ε.Σ.Α.Σ. με πρόεδρο τον Κώστα Κεντέρη.

Ο αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ έβαλε τη δική του πινελιά και μαζί με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα προχώρησαν σε σημαντικές αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο.

Στόχος να υπάρχει καλύτερη διασύνδεση της βάσης με τον υψηλό αθλητισμό.

Σε αυτή την κατεύθυνση και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Sportime τελειώνει ο όρος εθνικοί προπονητές και δεν θα υπάρχουν υπεύθυνοι κατηγοριών, αλλά ένας Τεχνικός Διευθυντής. Θα υπάρχει όμως Συντονιστής Αναπτυξιακών Ομάδων, δηλαδή ουσιαστικά επιτελικός τεχνικός των κατηγοριών Κ18 και Κ20.

Σε ότι αφορά τους προπονητές των αθλητών των μικρότερων κατηγοριών για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα προκύπτει θα μιλούν με τους συντονιστές ανά κατηγορία που θα τοποθετηθούν. Πιο συγκεκριμένα το μοντέλο θα έχει συντονιστή στις ταχύτητες, εμπόδια και σκυταλοδρομίες, συντονιστή δρόμων, αλμάτων και ρίψεων. Θα συνεργάζονται με τους Ομοσπονδιακούς προπονητές και θα υπάρχει και μια σύνδεση με τον Συντονιστή Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού.

Ο στόχος όπως προαναφέραμε είναι να λειτουργήσει καλύτερα η βάση με τον υψηλό αθλητισμό. Μάλιστα, μέσα στα πλάνα είναι να υπάρξουν κοινά καμπ αγωνισμάτων, π.χ. αλμάτων όπου οι νεαροί αθλητές με τους προπονητές τους θα έχουν την ευκαιρία να προπονούνται με τους πρωταθλητές και τους ομοσπονδιακούς προπονητές. Κάτι που έχει και το χαρακτήρα επιμόρφωσης. Επίσης, σκοπός είναι με την καλύτερη λειτουργία να μην χάνονται ταλέντα.

Η πρόταση του μοντέλου τεχνικής διάρθρωσης του ΣΕΓΑΣ έχει ως εξής:

Πρόεδρος ΣΕΓΑΣ: Σοφία Σακοράφα

Πρόεδρος ΕΣΑΣ: Κώστας Κεντέρης

Τεχνικός Διευθυντής Εθνικών Ομάδων – Συντονιστής Αναπτυξιακών Εθνικών Ομάδων – Τομεάρχης Δρόμων (ταχύτητες, εμπόδια, σκυταλοδρομίες), Τομεάρχης Δρόμων (Μεσαίες & Μεγάλες Αποστάσεις, Βάδην), Τομεάρχης Αλμάτων, Τομεάρχης Ρίψεων (υπεύθυνος συνθέτων)

Διευθυντής Αγώνων ΣΕΓΑΣ – Τεχνικοί Αγώνων

Επιτελικοί Τεχνικοί Σωματειακού Αθλητισμού – Τεχνικοί Σύμβουλοι ΕΑΣ – Σωματειακοί προπονητές

Συντονιστής Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού- Υπεύθυνος Κέντρου Αγίου Κοσμά, Υπεύθυνος Κέντρου ΟΑΚΑ, Υπεύθυνος Κέντρου Θεσσαλονίκης

Τώρα σε ότι αφορά τις Επιτροπές του Εθνικού Συμβουλίου Αγωνιστικού Σχεδιασμού, με πρόεδρο τον Κώστα Κεντέρη και Συντονιστή Ομάδων τον Λάμπρο Παπακώστα που είναι Σύμβουλος Διοίκησης, έχουν γίνει πρώτες προτάσεις ώστε τα μέλη της διοίκησης να τοποθετηθούν συντονιστές: Αναπτυξιακού Αθλητισμού αναμένεται ο Γιάννης Μυστακίδης, Υψηλού Αθλητισμού ο Γιώργος Γιατρουδάκης και Αγώνων ο Γιάννης Λιούμπας. Επίσης, θα υπάρχει η επιτροπή Εξεύρεσης Πόρων και Στρατηγικού Σχεδιασμού και επικεφαλής αναμένεται να είναι ο Σωτήρης Κυρανάκος.

Σε κάθε τομέα θα υπάρχουν ομάδες εργασίες που θα έχουν και αντικείμενο φυσικά.

Αναπτυξιακού Αθλητισμού: Τεχνικές Διατάξεις, Διασυλλογικοί Αγώνες, Πανελλήνιοι έως Κ20, Κατηγορίες Κ14, Κ12, Κ10, Kids Athletics, Σχολικοί Αγώνες, Λειτουργία ΕΑΣ, Τεχνικοί Σύμβουλοι, Σωματεία, Σωματειακοί προπονητές, Αξιολόγηση Σωματείων, Σύνδεση με ΟΤΑ, Σύνδεση με Υπουργεία, Τοπικοί Περιφερειακοί Αγώνες, Ταλέντα.

Υψηλού Αθλητισμού: Ρύθμιση θεμάτων Εθνικών Ομάδων, Κέντρα Προετοιμασίας Υψηλού Αθλητισμού, Εξεύρεση Πόρων, Προϋπολογισμοί Προετοιμασιών, Αγωνιστικά θέματα, Δρόμοι- Άλματα- Ρίψεις, Σχεδιασμός, Συνεργασία με Ιατρικά Κέντρα.

Αγώνων: Πανελλήνια Πρωταθλήματα Α-Γ και Κ23, Τόποι και Διοργάνωση, Οργανωτικά θέματα αγώνων, Υλικοτεχνική υποδομή, Διοργάνωση μίτινγκ, Έλεγχος εγκυρότητας αγώνων.

Εξεύρεση Πόρων και Στρατηγικός Σχεδιασμός: Σύναψη μνημονίων συνεργασίας με ΟΤΑ Α και Β βαθμού για τις προετοιμασίες αθλητών και για τη διοργάνωση Πανελληνίων Πρωταθλημάτων και Αγώνων.

 

 

 

 

 

 

Διαβαστε ΕΔΩ τα παντα για τον Στιβο