Κατέρριψε το δικό του 5,88μ. που έκανε πριν από ένα μήνα στη Γαλλία

Συνεχίζει να εντυπωσιάζει στο επί κοντώ ο Αρμάντ Ντουπλάντις. Ο μεγάλος αντίπαλος του Εμμανουήλ Καραλή στη κατηγορία εφήβων, έκανε νέο παγκόσμιο ρεκόρ ανοιχτού, περνώντας πάνω από τα 5,92μ.! Ο νεαρός Σουηδός πριν μερικά 24ωρα, λίγο έλειψε να αποβληθεί δια παντός από τους κολεγιακούς αγώνες καθώς ήθελε να αγωνιστεί ως ανεξάρτητος στο Τέξας, κάτι που τελικά έγινε και αυτός «αποζημίωσε» τους διοργανωτές με ένα παγκόσμιο ρεκόρ!

Το επίσημο ρεκόρ της παγκόσμιας ομοσπονδίας είναι το 5,78μ. του Καραλή, αλλά έχει κάνει ο ίδιος 5,88μ. στο Κλερμόν Φεράν (αναμένεται η επικύρωση) και τώρα το 5,92μ., επίδοση εξωπραγματική γι’ αυτή τη κατηγορία.

Το τρομερό είναι πως δεν κέρδισε καν τον αγώνα! Νικητής ήταν ο Ρενό Λαβιλενί με 5,92μ., με τον Καναδό Σόνεσι Μπαρμπέρ να ακολουθεί δεύτερος με επίσης 5,92μ. Λαβιλενί και Μπαρμπέρ πέρασαν αυτό το άλμα με την πρώτη προσπάθεια και ο Ντουπλάντις με την τρίτη, ενώ είχαν όλοι τους άκυρα στα 6,02μ.

Στις γυναίκες επικράτησε η παγκόσμια πρωταθλήτρια κλειστού πριν από δύο χρόνια, Τζεν

Σουρ, με άλμα στα 4,83μ., ενώ καλό άλμα έγινε στο μήκος από τον Τζάρβις Γκοτς με 8,20μ.

Στα 100 μέτρα η Μπλέσινγκ Οκακμπάρε έκανε απίθανη κούρσα με 10.72, όμως είχε ευνοϊκό άνεμο +2.7. Στους άνδρες ταχύτερος ήταν ο Κρίστιαν Λίον με 10.00.

Τέλος, φανταστική επίδοση έγινε στα 200 μέτρα από την Γκάμπριελ Τόμας που τερμάτισε πρώτη σε χρόνο 22.13, αλλά επίσης με ευνοϊκό άνεμο.

Διαβαστε ΕΔΩ τα παντα για τον Στιβο