×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Ντάφνι Σκίπερς: Η προετοιμασία μιας σούπερ σταρ! (vids)


    Τάσος Βουγιουκλίδης

Ντάφνι Σκίπερς: Η προετοιμασία μιας σούπερ σταρ! (vids)


Η δις παγκόσμια πρωταθλήτρια στα 200 μέτρα ( 2015,2017) και μεταλλιούχος σε όλα τα παγκόσμια πρωταθλήματα από το 2013 και μετά, Ντάφνι Σκίπερς προετοιμαζόταν και αυτή όπως όλοι οι αθλητές και οι αθλήτριες για το καλοκαίρι και τους Ολυμπιακούς του Τόκιο, με στόχο βέβαια ένα ακόμα μετάλλιο.

Όλα αυτά πριν τον covid -19, γιατί το παγκόσμιο lockdown τα πήγε όλα πίσω και η Ντάφνι Σκίπερς σε δηλώσεις της σχολίασε τα όσα συμβαίνουν:

«Δεν περίμενα ότι η περίοδος αποχής από τις κανονικές προπονήσεις θα ήταν τόσο μεγάλη, ευτυχώς με βοήθησε ο εξοπλισμός για τις ανάγκες της προπόνησης με βάρη που που μου εξασφάλισε ο χορηγός μου.

Με τον εξοπλισμό αυτό, τουλάχιστον κράτησα σε καλό επίπεδο την προπόνηση δύναμης»

Μαλάικα Μιχάμπο: Συνεχίζει προπονήσεις με τον Καρλ Λιούις

Όσον αφορά την προπόνηση αντοχής και το τρέξιμο η Σκίπερς είπε:

«Η προπόνηση τρεξίματος ήταν λίγο περίεργη. Έπρεπε να πηγαίνουμε στα δάση καθώς δεν υπήρχε κάποιο αθλητικό κέντρο ανοιχτό στην Ολλανδία. Σίγουρα, μπορείς να κάνεις κάποια κομμάτια στα δάση, όμως μετά από κάποιο σημείο έγινε και λίγο επικίνδυνο για τραυματισμό.

Είμαι πολύ χαρούμενη τώρα που άνοιξε το προπονητικό κέντρο στην Ολλανδία και μπορώ ξανά μετά από καιρό να προπονηθώ κανονικά».

Η πρώην επταθλήτρια και νυν σπρίντερ μίλησε και για το πόσο επηρέασε την ίδια η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων, τονίζοντας:

«Υπό κανονικές συνθήκες αυτή την περίοδο θα ετοιμαζόμουν να αγωνιστώ σε αγώνα Diamond League και σε κάποια άλλα μίτινγκς στα τέλη Μαΐου. Το πρόγραμμά μου θα ήταν δομημένο με πολλούς αγώνες και αρκετά ταξίδια. Τώρα, με την αναβολή των Ολυμπιακών για το 2021 θα έχω έναν ακόμα χρόνο να προετοιμαστώ κατάλληλα με τις καλύτερες συνθήκες και να δουλέψω και πιο πολύ σε λεπτομέρειες» συμπλήρωσε η Ολλανδέζα σπρίντερ.

Τέλος, όσον αφορά την ασφάλεια και τους διεθνείς αγώνες η Ντάφνι Σκίπερς δήλωσε:

«Χωρίς κάποιο εμβόλιο δεν θα είναι εκατό τοις εκατό εγγυημένη η ασφάλεια, εγώ θα είμαι αρκετά προσεκτική, ιδίως αν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι γύρω μου. Κανένας δεν θέλει να πάρει το ρίσκο για πιθανή νέα εξάπλωση του ιού και νέο lockdown.


Τελευταία Νέα