×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Ντάιαμοντ Λίγκ Μονακό: Δυνατές συμμετοχές στο πριγκιπάτο


Τάσος Βουγιουκλίδης

Ντάιαμοντ Λίγκ Μονακό: Δυνατές συμμετοχές στο πριγκιπάτο


Το Ντάιαμοντ Λίγκ του Μονακό είναι ένα από τα highlight της φετινής λειψής σεζόν του στίβου παγκοσμίως. Ως ένας υψηλού επιπέδου αγώνας.

Το Ντάιαμοντ Λίγκ του Μονακό,  παραδοσιακά προσελκύει πολλούς σούπερ σταρ του παγκόσμιου στίβου, με αποτέλεσμα να καταγράφονται συχνά αξιομνημόνευτες επιδόσεις. Σε πολλά και διαφορετικά αγωνίσματα. Αυτό είναι άλλωστε, που κάνει ξεχωριστό το συγκεκριμένο μίτινγκ. Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι η φετινή σεζόν  είναι εντελώς αδιάφορη από πλευράς διεθνών μεγάλων διοργανώσεων, κάποιοι  αθλητές αποφάσισαν να διαμορφώσουν το καλεντάρι τους και να αγωνιστούν κανονικά.

Το Ντάιαμοντ Λίγκ του Μονακό λοιπόν, φαίνεται πως θα τηρήσει την παράδοση, έχοντας και φέτος αρκετές δυνατές συμμετοχές παρά τις δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί από την πανδημία του Covid-19. Αφού, πέντε ακόμη παγκόσμιοι πρωταθλητές επιβεβαίωσαν την συμμετοχή τους στην συνάντηση της 14ης Αυγούστου.

Στις γυναίκες,  η παγκόσμια πρωταθλήτρια του επτάθλου Καταρίνα Τζόνσον- Τόμσον θα αγωνισθεί στο ύψος, που αποτελεί το καλύτερο ατομικό αγώνισμα της.  Η παγκόσμια πρωταθλήτρια στα 5.000 μέτρα, Έλεν Όμπιρι θα αγωνιστεί στην συγκεκριμένη απόσταση.  Μια ακόμη συμμετοχή σε αγώνισμα μέσης απόστασης είναι αυτή της Χάλιμα Νακάγι που θα αγωνισθεί στα 800 μέτρα. Η αθλήτρια από την Ουγκάντα είχε κάνει την έκπληξη πέρσι στην Ντόχα κατακτώντας τον παγκόσμιο τίτλο στα 800 μέτρα. Δύο ακόμα δυνατές συμμετοχές στις γυναίκες είναι η Λάουρα Μούιρ που θα δοκιμάσει την τύχη της στα 1.000 μέτρα. Αλλά και η Κοστάνζ Κλόστερχάφεν που θα αγωνιστεί πιθανότατα στα 5.000 μέτρα.

Το Ντάιαμοντ Λίγκ του Μονακό βέβαια, εκτός από δυνατές γυναικείες  συμμετοχές,  θα έχει  αντίστοιχη εκπροσώπηση και  στους άνδρες.  Ο Κενυάτης παγκόσμιος πρωταθλητής και ολυμπιονίκης Κόνσελς Κιπρούτο, θα δοκιμασθεί στα 3.000 μέτρα στίπλ.  Ο θαυματουργός νεαρός Νόα Λάιλς, θα τρέξει στην κούρσα των 200ών μέτρων. Ενώ, πρωταγωνιστής του άλματος επί κοντω αναμένεται να είναι ο κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ, Μόντο Ντουπλάντις. Φυσικά, δεν θα λείπουν από το Μονακό και τα αδέρφια Ινγκεμπρίτσεν, όπου είναι σπεσιαλίστες τόσο στα 1.500 όσο και στα 5.000 μέτρα.

Με τέτοιες συμμετοχές,  όπως καταλαβαίνεται οι φίλοι του στίβου αναμένουν  με ιδιαίτερη προσμονή και αγωνία το Ντάιαμοντ Λίγκ του Μόνακο, καθώς είναι μια ευκαιρία να δουν καλές επιδόσεις.

ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Sportime News