Ο Αντώνης Μέρλος έχει μπει δυνατά στις προπονήσεις και θέλει το 2022 πρώτα απ' όλα να πάρει μια ρεβάνς από τον εαυτό του για τη φετινή σεζόν.

Ο πρώτος στόχος του Έλληνα πρωταθλητή είναι ένα ατομικό ρεκόρ στο ύψος στον κλειστό.

Ο Αντώνης Μέρλος έχει μπει δυνατά στις προπονήσεις και θέλει το 2022 πρώτα απ’ όλα να πάρει μια ρεβάνς από τον εαυτό του για τη φετινή σεζόν.

«Οι προπονήσεις πάνε πολύ καλά και τα άλματα, αν και είναι νωρίς, βγαίνουν πολύ καλά. Η αλήθεια είναι πως φέτος χαλάρωσα πολύ και έχω μπει με περισσότερη όρεξη. Δεν πήγε όπως θα ήθελα η σεζόν γι’ αυτό θέλω μια καλή νέα χρονιά. Να είμαι υγιής και θέλω να μπω δυνατά από τον κλειστό, ευελπιστώντας για ένα ατομικό ρεκόρ», λέει στο Sportime ο Έλληνας πρωταθλητής που γυμνάζεται στη Θεσσαλονίκη με προπονητή τον Γιώργο Τσούγκο. Ο άλτης του ΠΑΟΚ έχει μείνει ουσιαστικά μόνος του μετά την αποχώρηση του σπουδαίου Κώστα Μπανιώτη.

Παράλληλα σπουδάζει και στο 3ο έτος στα ΤΕΦΑΑ στη Θεσσαλονίκη. «Από Δευτέρα ξεκινάμε και τα μαθήματα δια ζώσης. Μέχρι τώρα θα έλεγα πως δεν είχα γνωρίζει ούτε τη σχολή μου, λόγω της πανδημίας», λέει ο 22χρονος υψίστας.

Σε ότι αφορά το καλοκαίρι. «Νομίζω ότι μέσα στους εφικτούς στόχους είναι η πρόκριση για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο».

Ο Αντώνης Μέρλος έχει ατομικό ρεκόρ 2,23μ. από το 2018 στο Τάμπερε όταν είχε αναδειχθεί παγκόσμιος πρωταθλητής Κ20, ενώ στον κλειστό έχει 2,16μ. Φέτος η καλύτερή του επίδοση ήταν 2,15μ. που είχε σημειώσει στο μίτινγκ στην Καλλιθέα.

 

Διαβαστε ΕΔΩ τα παντα για τον Στιβο