ΣΤΙΒΟΣ

Ο κορυφαίος προπονητής Ρέινα Ράιντερ κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση!

Ανάμεσα στους κορυφαίους αθλητές που έχει γυμνάσει ο Ρέινα Ράιντερ είναι ο Άντρε ντε Γκρας και η Ντάφνι Σχίπερς.
Ο κορυφαίος προπονητής Ρέινα Ράιντερ κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση!

Ένας από τους κορυφαίους προπονητές στίβου στον κόσμο ο Αμερικανός Ρέινα Ράιντερ ερευνάται ύστερα από καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση.

Ο Ρέινα Ράιντερ διερευνάται από το Κέντρο Ασφαλούς Αθλητισμού των ΗΠΑ μετά από πολλαπλές καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση εναντίον του, όπως αποκαλύπτει ο «Guardian».

Θεωρείται από τους κορυφαίους προπονητές, αφού έχει οδηγήσει πολλούς αθλητές σε μεγάλες διακρίσεις, με μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες και Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Ανάμεσά τους στον ολυμπιονίκη στο Τόκιο στα 200μ., τον Καναδό Άντρε ντε Γκρας, τον παγκόσμιο πρωταθλητή του τριπλούν τον Αμερικανό Κρίστιαν Τέιλορ και την Ολλανδή παγκόσμια πρωταθλήτρια στα 200μ. Ντάφνι Σχίπερς. Έχει γυμνάζει και άλλους επίλεκτους αθλητές, όπως τους Βρετανούς Άνταμ Τζέμιλι και Ντάριλ Νέιτα στο Tumnleweed Track Club που εδρεύει στη Φλόριντα.

Ωστόσο η συμπεριφορά του 51χρονου Αμερικανού είναι υπό εξέταση από το Centre for SafeSport των ΗΠΑ, έναν από τους ισχυρούς και ανεξάρτητους φορείς, ο οποίος χειρίζεται έρευνες και καταγγελίες για κακοποίηση και ανάρμοστη συμπεριφορά στα ολυμπιακά αθλήματα.

O «Guardian» αναφέρει επίσης, ότι η ομοσπονδία στίβου του Ηνωμένου Βασιλείου, μετά τις εξελίξεις έχει προειδοποιήσει τους Τζέμιλι και Νέιτα να διακόψουν τη συνεργασία τους με τον προπονητή. Σε διαφορετική περίπτωση η συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και η χρηματοδότησή τους θα διακοπεί.

Σε επαφή με τον «Guardian» ο Ράιντερ αρνήθηκε ότι γνώριζε την έρευνα του SafeSport και είπε ότι δεν έχει ενημερωθεί και για τις οδηγίες προς τους δύο Βρετανού αθλητές. «Μπορείτε να καλέσετε τον δικηγόρο μου γιατί είναι νέα για μένα».

Ο Ράιαν Στίβενς, δικηγόρος του Ράιντερ είπε ότι οι κατηγορίες σε βάρος του πελάτη του είναι «ανεξιχνίαστες» και «αναπόδεικτες». «Το SafeSport έχει εκδώσει ειδοποίηση στον Ρέινα. Ο ύποπτος χρόνος και τα κίνητρα που συνδέονται με αυτές τις αναπόδεικτες επιθέσεις στη φήμη του Ρέινα πρέπει να διερευνηθούν πλήρως και να ελεγχθούν και δεν έχουν γίνει», δήλωσε ο δικηγόρος του Αμερικανού προπονητή στον «Guardian».

 

 

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Τόλης Λελεκίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.