Αυγενάκης

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού έχει συγκεκριμένη ατζέντα και πλάνο για τον τρόπο που θα γίνουν οι εκλογές στον ΣΕΓΑΣ και όχι μόνο.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού έχει συγκεκριμένη ατζέντα και πλάνο για τον τρόπο που θα γίνουν οι εκλογές στον ΣΕΓΑΣ και όχι μόνο.

Παραλήρημα. Σκληρή, βαρύγδουπη, προσβλητική έκφραση; Ίσως. Μα τα όσα ξεστόμισε ο Λευτέρης Αυγενάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε την Δευτέρα προσβάλλουν πρώτα τη νοημοσύνη μας. Και τη δουλειά μας συνάμα. Αδύνατο με δυο λόγια να δώσουμε άλλο χαρακτηρισμό. Τα αθλητικά μέσα θα έπρεπε ήδη να αναδεικνύουν ένα ένα τα ατοπήματα του σε όσα είπε. Για ερασιτεχνικό αθλητισμό μιλάμε, για ομοσπονδίες, για πράγματα που ασχολούμαστε κάθε μέρα. Το Sportime, πάντως, θα το κάνει. Έχει την υποχρέωση.

Αναφέραμε διεξοδικά και αναλυτικά τα όσα λανθασμένα είπε για τα σωματεία και τον ΣΕΓΑΣ. Για την ακρίβεια τα όσα θέλει να χρεώσει στον ΣΕΓΑΣ. Ο τελευταίος είναι που είχε θέσει αυστηρά κριτήρια για κάθε σύλλογο, τη στιγμή που ο νέος νόμος Αυγενάκη τα χαλαρώνει κατά πολύ. Με αφορμή αυτές τις προϋποθέσεις όμως ο ίδιος ο Υφυπουργός ήθελε να δείξει πως το πράγμα έχει… ξεχειλώσει, παρότι ο ίδιος το επέτρεψε.

Να αναφέρουμε λοιπόν το εξής απλό. Που μπορεί να το βρει ο καθένας με ένα απλό ψάξιμο. Η Περιφέρεια και η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού είναι που ελέγχουν κάθε σωματείο και εν τέλει νομιμοποιούν αν αυτό τηρεί τις προδιαγραφές και το νόμο για να έχει πλήρη λειτουργία. Ο ΣΕΓΑΣ και η κάθε ομοσπονδία επιλέγει απλώς τον τρόπο που θα κινηθεί από τα σωματεία. Αυτά λειτουργούν και υπάγονται στη δικαιοδοσία της νομοθεσίας και των αρμόδιων ελεγκτικών οργάνων της πολιτείας.

Άρα πως γίνεται να αναφέρει ο κ. Αυγενάκης πως «ο κάθε παράγοντας έκανε ότι ήθελε»; Είχε διείσδυση και έρεισμα στα ανώτατα ελεγκτικά όργανα; Κι αν ναι, πότε; Τα τελευταία 10 χρόνια; Τα τελευταία 20 χρόνια; Το διάστημα δηλαδή που και το κόμμα με το οποίο πολιτεύεται ήταν στη διακυβέρνηση της χώρας και ο ίδιος εν ενεργεία βουλευτής; Δηλαδή έρχεται ένας Υφυπουργός τώρα που μας λέει τι; Πως το κράτος παρανόμησε τα προηγούμενα χρόνια και θα την πληρώσουν οι ομοσπονδίες και τα σωματεία;

Στον ΣΕΓΑΣ, μέσες άκρες, έβγαλε πως πέντε σωματεία είναι αυτή τη στιγμή σε θέση να ψηφίσουν. Ασφαλώς και χρειάζεται πάνω από το 50% από τα 217 που έχουν δυνατότητα ψήφου. Ο ίδιος έχει ήδη προαποφασίσει πόσα είναι σε θέση να ψηφίσουν από τώρα; Μα βάσει νόμου, του δικού του νόμου, μέχρι τις 31/10 έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν φάκελο. Κι αν μάλιστα σε αυτόν υπάρχουν ελλείψεις, υπάρχει δικαίωμα για επαναληπτική υποβολή –κατόπιν επίσημης ενημέρωσης προς τα σωματεία για το τι παραπάνω χρειάζονται- μέχρι τις 11/12. Βέβαια κατά δήλωσή του, αυτός ο χρόνος μειώνεται μέχρι τις 11/11. Ναι, καλά καταλάβατε. Με μια κουβέντα ακύρωσε τον… εαυτό του και το νόμο που ο ίδιος εμπνεύστηκε και με βάση αυτόν είναι πλέον όλος ο ερασιτεχνικός αθλητισμός παράνομος.

Την ίδια ώρα, σε όλα τα σωματεία, απλοί άνθρωποι δίνουν μάχη με το χρόνο προκειμένου να μαζέψουν τα χαρτιά που χρειάζονται για να είναι σύννομοι, εμπρόθεσμοι στα χρονικά όρια και επαρκείς σε όλες τις νέες προϋποθέσεις. Πως ο Λευτέρης Αυγενάκης έχει προκαθορίσει ήδη το αποτέλεσμα; Πως μετά να μην πάει στο νου μας πως έχει δόλο;

Η αλλαγή στην καταληκτική ημερομηνία δεύτερης υποβολής των φακέλων από τα σωματεία οδηγεί άκοπα στο συμπέρασμα, πως οι εκλογές που προκήρυξε ο ΣΕΓΑΣ για τις 11/12 ήταν κάτι που τον έπιασε εξαπίνης. Διότι σε περίπτωση που πάνω από το 50% των σωματείων είναι ενήμερα τέλος του μήνα, είτε τέλος του επόμενου με βάση τα όσα προβλέπει ο νόμος, οι εκλογές θα γίνουν κανονικά. Άβολο σενάριο για τον Υφυπουργό που είναι σαφές πως προτιμούσε την προσωρινή διοίκηση (συνεπώς τον πλήρη έλεγχο) και στη συνέχεια τις εκλογές. Το ότι δεν θα το καταφέρει αυτό στον ΣΕΓΑΣ, δεν σημαίνει πως δεν θα το πράξει στις άλλες ομοσπονδίες.

Διαβαστε ΕΔΩ τα παντα για τον Στιβο