Ο Νέστα Κάρτερ τιμωρήθηκε με τετραετή αποκλεισμό μετά το θετικό δείγμα που είχε βρεθεί. Ο Τζαμαϊκανός ήταν «ντοπέ» στην ουσία clomipene.

Ο Νέστα Κάρτερ τον περασμένο Αύγουστο αποχώρησε από την ενεργό δράση.

Ο Νέστα Κάρτερ τιμωρήθηκε με τετραετή αποκλεισμό μετά το θετικό δείγμα που είχε βρεθεί. Ο Τζαμαϊκανός ήταν «ντοπέ» στην ουσία clomipene.

Την απόφαση πήρε η Πειθαρχική Επιτροπή του Οργανισμού Αντιντόπινγκ της Τζαμάικα. Το πάνελ επιβεβαίωσε το θετικό δείγμα τον Οκτώβριο και τον ίδιο μήνα είχε γίνει η ακρόαση της υπόθεσης.

Πήρε ένα φάρμακο γυναικείας γονιμότητας, που μπορεί να αλλάξει τα επίπεδα τεστοστερόνης όταν λαμβάνεται από άνδρες.

Τον περασμένο Αύγουστο ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ είχε αποχωρήσει από την ενεργό δράση. Είχε υποστηρίξει ότι για ιατρικούς λόγους δεν μπορούσε να προπονηθεί από τον Μάρτιο. Επανέλαβε τον ισχυρισμό του ότι χρησιμοποιούσε το φάρμακο που του είχε συνταγογραφήσει γιατρός. Αυτό ήταν που προκάλεσε το θετικό τεστ. Ο έλεγχος είχε γίνει εκτός αγώνων τον Μάρτιο. Ο 36χρονος σπρίντερ απέφυγε τον οκταετή αποκλεισμό, καθώς είχε βρεθεί ξανά «ντοπέ».

Ήταν φυσικά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο το 2008. Είχε βρεθεί θετικός σε επανέλεγχο το 2016 στην απαγορευμένη ουσία methylhexamine. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να αφαιρεθεί το χρυσό μετάλλιο στην σκυταλοδρομία 4×100μ. Έχασαν τότε το μετάλλιο και οι συναθλητές του Γιουσέιν Μπολτ, Ασάφα Πάουελ και Μάικλ Φράτερ. Το γεγονός αυτό «κατέστρεψε» το σερί του Γιουσέιν Μπολτ. Να κατακτήσει από τρία χρυσά μετάλλια στα 100μ., 200μ. και 4×100μ. σε τρεις Ολυμπιάδες. Στο Πεκίνο το 2008, στο Λονδίνο το 2012 και στο Ρίο ντε Ζανέιρο το 2016. Το θέμα αποκαλύφθηκε το 2018 και ο Κάρτερ είχε τιμωρηθεί με τρεις μήνες. Το 2012 στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο είχε κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στα 4×100μ. Μαζί με τους Μπολτ, Φράτερ και τον Γιόχαν Μπλέικ. Επίσης, κατέκτησε τρία χρυσά μετάλλια σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Στα 4×100μ. το 2011 στη Νταεγού, το 2013 στη Μόσχα και το 2015 στο Πεκίνο. Ακόμη έχει ένα ασημένιο το 2007 στην Οσάκα στα 4×100μ. και χάλκινο το 2013 στη Μόσχα στα 100μ.

Φωτογραφία: azsportsimages

Διαβαστε ΕΔΩ τα παντα για τον Στιβο