ΣΤΙΒΟΣ

Ο Περικλής Ιακωβάκης δίπλα στον ΣΕΓΑΣ- Πάει δύο φορές στην Ελβετία

Ο Περικλής Ιακωβάκης δέχθηκε την πρόταση της Διοίκησης του ΣΕΓΑΣ να μπει στο Εθνικό Συμβούλιο Αγωνιστικού Σχεδιασμού και έχει τοποθετηθεί στην Επιτροπή Αγώνων.
Ο Περικλής Ιακωβάκης δίπλα στον ΣΕΓΑΣ- Πάει δύο φορές στην Ελβετία

Ο Περικλής Ιακωβάκης έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση της Διοίκησης του ΣΕΓΑΣ για να βοηθάει όπου μπορεί και τοποθετήθηκε στην Επιτροπή Αγώνων.

Ήταν μια σημαντική κίνηση από τη διοίκηση, που γνωρίζοντας πως τόσο ο Περικλής Ιακωβάκης, όσο και η Κατερίνα Στεφανίδη βρίσκονται στις Επιτροπές Αθλητών, ο πρώτος στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία και η δεύτερη στην Παγκόσμια Ομοσπονδία, τους τοποθέτησαν στο νευραλγικό τομέα των Αγώνων. Οι δύο πρωταθλητές δέχθηκαν να βρίσκονται στο Εθνικό Συμβούλιο Αγωνιστικού Σχεδιασμού που παρουσιάστηκε και ψηφίστηκε πρόσφατα.

Ο παλιός μεγάλος πρωταθλητής στα 400μ. εμπόδια, είναι πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητών της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

«Πιστεύω πως ήταν σωστή κίνηση, γιατί και εκ της θέσεως πιστεύω ότι είναι σημαντικό να μεταφέρουμε ότι γίνεται στη διεθνή σκηνή. Έθεσα τον εαυτό μου στη διάθεση της Ομοσπονδίας, όπου μπορώ να βοηθήσω και δέχθηκα να είμαι στο Εθνικό Συμβούλιο Αγωνιστικού Σχεδιασμού. Αν μου ζητηθεί και για όσο βρίσκομαι και στην ΕΑΑ θα βοηθάω όσο μπορώ», δηλώνει στο Sportime ο Έλληνας πρώην πρωταθλητής του στίβου. «Νομίζω ότι πέντε είναι οι τομείς που πρέπει να αναλυθούν και είναι σημαντικοί. Σε ό,τι αφορά το τεχνικό κομμάτι, τα μίτινγκ, το ράνκινγκ, τα όρια πρόκρισης, οι αγώνες στο εξωτερικό και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 του 2022».

Μέσα στην εβδομάδα ο Περικλής Ιακωβάκης θα ταξιδέψει στη Λοζάνη, όπου θα συνεδριάσει η Επιτροπή Αγώνων της ΕΑΑ και θα γίνουν εισηγήσεις, ανάμεσά τους και της δικής του από το feedback από την Επιτροπή Αθλητών που ηγείται της ομάδας.

«Κάτι που θα συζητηθεί και στο κογκρέσο της ΕΑΑ στα μέσα Οκτωβρίου, όπου θα μετάσχω, είναι πως αυτό που απασχολεί περισσότερο τους αθλητές είναι η οικονομική υποστήριξη, η λειτουργία του ράνκινγκ και το σύστημα πρόκρισης σε μεγάλους αγώνες».

 

 

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Τόλης Λελεκίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.