Ο Κώστας Φιλιππίδης το Σάββατο στο Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκιο έγραψε μία ακόμη συμμετοχή σε μεγάλη διοργάνωση, την 3η σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Κώστας Φιλιππίδης το Σάββατο στο Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκιο έγραψε μία ακόμη συμμετοχή σε μεγάλη διοργάνωση, την 3η σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Κώστας Φιλιππίδης το Σάββατο στο Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκιο έγραψε μία ακόμη συμμετοχή σε μεγάλη διοργάνωση, την 3η σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αποστολή Sportime στο Τόκιο: Τόλης Λελεκίδης

Ο Έλληνας πρωταθλητής αγωνίστηκε στο προκριματικό του επί κοντώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Με άλμα στα 5,50μ. βελτίωσε το φετινό του ρεκόρ και κατέλαβε την 22η θέση.

Ο κορυφαίος μας άλτης μπορεί όπως πάντα να ήθελε κάτι παραπάνω, όμως πέρασε από χίλια κύματα για να βρεθεί στην ιαπωνική πρωτεύουσα και γι’ αυτό ήταν χαρούμενος για την παρουσία του. Όμως έχει και έναν λόγο παραπάνω ή τον σπουδαιότερο λόγο καθώς ετοιμάζεται να γίνει πατέρας ή καλύτερα χαζομπαμπάς, αφού η σύζυγός του περιμένει να γεννήσει κοριτσάκι.

Ο άλτης του Δημήτρη Κυτέα μίλησε στο Sportime.

«Αν πάνε όλα καλά περιμένουμε τη γέννηση του παιδιού μας στα μέσα Οκτωβρίου. Ήταν μια περίεργη χρονιά για εμένα η φετινή. Η πανδημία με τον κορωνοϊο, όπως και όλο τον κόσμο, με επηρέασε πολύ, αλλά εγώ είχα και το θέμα της προετοιμασίας μου. Οι αγώνες δεν μπορούσε να είναι πολλοί και ο λόγος είναι πως η σύζυγός μου δεν μπορούσε και δεν μπορεί να εμβολιαστεί, σε σχέση με εμένα που έκανε το εμβόλιο, όμως έπρεπε να προσέχουμε. Ήταν πολύ επικίνδυνο να κολλήσω κορωνοϊό και να δημιουργήσω πρόβλημα στη γυναίκα και το παιδί μας. Γι’ αυτό και έκανε προσεχτικά βήματα. Αυτό όμως με άφησε πίσω. Είναι χαρακτηριστικό πως μαζί με τον αγώνα μου στο Τόκιο έκανε έξι αγώνες στον ανοιχτό τη φετινή σεζόν. Τίποτα, ειδικά για εμένα που έχω συνηθίσει να κάνω πολλούς. Ήμουν όμως στην ομάδα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και από τη στιγμή που υπήρχε αυτό δεν μπορούσα να πω όχι. Έτσι, ταξίδεψα στο Τόκιο και είμαι πολύ χαρούμενος που υπό αυτές τις συνθήκες αγωνίστηκα», λέει ο Κώστας Φιλιππίδης που περιμένει τώρα να επιστρέψει υγιής και να διανύσει τις ευτυχισμένες ημέρες μέχρι την άφιξη του νέου μέλους στην οικογένειά του, της κόρης του.

Ν’ αναφέρουμε ότι ο Κώστας Φιλιππίδης μετείχε για τρίτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες και τις δύο προηγούμενες, στο Λονδίνο το 2012 και στο Ρίο ντε Ζανέιρο το 2016 είχε προκριθεί στον τελικό. Μάλιστα, στο Λονδίνο είχε φθάσει στην έκτη θέση.

 

Κυτέας: «Συνεχίζουμε παρά τις δυσκολίες»

Ο Δημήτρης Κυτέας είχε και εκείνος μια δύσκολη σεζόν που χρειάζονταν προσοχή με τον αθλητή του τον Κώστα Φιλιππίδη. «Πολύ δύσκολη χρονιά με τον κορωνοϊό. Το γεγονός πως η γυναίκα του Κώστα περιμένει παιδί, μας άλλαξε τα σχέδια. Χρειάζονταν προσοχή και όχι πολλούς αγώνες. Πάντως, θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρο Καπράλο που μας βοήθησε σε μίνι προετοιμασίες που κάναμε στην Ελλάδα και το εξωτερικό, λίγο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Παρά τις δυσκολίες, συνεχίζουμε με στόχο τη νέα χρονιά να είναι γενικά καλύτερα τα πράγματα», είπε στο Sportime ο Έλληνας προπονητής που έδωσε και ένα στατιστικό που κρατάει και δείχνει τους πόσους αγώνες και άλματα έχει κάνει ο Κώστας Φιλιππίδης. Συνολικά είναι πάνω από 1.800 από τον Σεπτέμβριο του 2000 μέχρι σήμερα!

5,90μ. 1

5,80μ. 17

5,70μ. 92

5,60μ. 186

5,50μ. 250

5,40μ. 287

5,30μ. 316

5,20μ. 325

5,10μ. 337

 

Διαβάστε τα πάντα για τον στίβο εδώ