Το Σάββατο 31 Ιουλίου διεξήχθη η 2η ημέρα των αγωνισμάτων στου στίβου στο Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκιο στους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το Σάββατο 31 Ιουλίου διεξήχθη η 2η ημέρα των αγωνισμάτων στου στίβου στο Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκιο στους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το Σάββατο 31 Ιουλίου διεξήχθη η 2η ημέρα των αγωνισμάτων του στίβου στο Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκιο στους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αποστολή Sportime στο Τόκιο: Τόλης Λελεκίδης

Το Sportime με τον φακό του azsportsimages σας μεταφέρει στιγμιότυπα από την 2η ημέρα των αγώνων.

Ο Ντάνιελ Σταλ χάρισε το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία στη Σουηδία στη δισκοβολία σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο 28χρονος χρειάστηκε μια βολή στα 68,90μ. Μάλιστα, η Σουηδία έκανε το 1-2, αφού δεύτερος ήταν ο Σιμόν Πέτερσον. Μαζεμένα δύο μετάλλια, όταν σε όλη την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων η σκανδιναβική χώρα μετρούσε ένα χάλκινο με τον Ρίκι Μπρατς το 1972!

Για πρώτη φορά στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων έγινε μικτή σκυταλοδρομία 4×400μ. που βρήκε νικήτρια την Πολωνία με χρόνο 3.09.87, που είναι ολυμπιακό ρεκόρ. Δεύτερη ήταν η Δομινικανή Δημοκρατία με 3.10.21, που κέρδισε στο… νήμα τις ΗΠΑ που πέτυχαν 3.10.22.

Η Ελέιν Τόμπσον-Έρα διατήρησε τον ολυμπιακό της τίτλο με εντυπωσιακό τρόπο κερδίζοντας τα 100μ. σε 10.61 που είναι ολυμπιακό ρεκόρ, ρεκόρ Τζαμάικα και έγινε η 2η καλύτερη όλων των εποχών.

Διαβάστε τα πάντα για τον στίβο εδώ