ΣΤΙΒΟΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020 – Στίβος: Τελετή Λήξης και διαμαρτυρίες!

Δύο όψεις είχε η περιοχή του Ολυμπιακού Σταδίου του Τόκιο το βράδυ της Κυριακής 8 Αυγούστου, όπου έπεσε η αυλαία των Ολυμπιακών Αγώνων.
Ολυμπιακοί Αγώνες 2020 – Στίβος: Τελετή Λήξης και διαμαρτυρίες!

Δύο όψεις είχε η περιοχή του Ολυμπιακού Σταδίου του Τόκιο το βράδυ της Κυριακής 8 Αυγούστου, όπου έπεσε η αυλαία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Αποστολή Sportime στο Τόκιο: Τόλης Λελεκίδης

Μέσα στο Στάδιο πραγματοποιούνταν η Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων, που είχε φυσικά γιορτινό χρώμα και έξω κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας είχε συγκεντρωθεί πολλοί Ιάπωνες που διαμαρτύρονταν για την τέλεση των Αγώνων στη χώρα τους.

Τελετή Λήξης

Συνθήματα φώναζε κόσμος που είχε συγκεντρωθεί και κρατούσε πανό μερικά μέτρα μακριά από το Ολυμπιακό Στάδιο εναντίον των Ολυμπιακών Αγώνων: Φωτογραφία: Sportime

Άλλωστε είναι γνωστό πως ακόμη και πριν από τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, λόγω και της πανδημίας του Covid-19 οι Ιάπωνες ζητούσαν την ακύρωσή τους.

Τελικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες έγιναν κανονικά, αλλά σε άδεια στάδια, αφού δεν επιτράπηκε η είσοδος στους φιλάθλους.

Σε ότι αφορά την Τελετή Λήξης, μετά την παρέλαση των σημαιών και την είσοδο των αθλητών, οι διοργανωτές προσπάθησαν να δώσουν ένα χρώμα γιορτής με βεγγαλικά, συγκροτήματα να παίζουν μουσική και διάφοροι ακροβάτες κ.λπ. να δίνουν ένα γιορτινό κλίμα, όπως αρμόζει σε μια Τελετή Λήξης.

Έγινε και η παράδοση, το Τόκιο δίνει την σκυτάλη στο Παρίσι, που σε τρία χρόνια από τώρα καλείται να διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ραντεβού στην Πόλη του Φωτός, με την ελπίδα να… λάμψει χωρίς κορονοϊό και μάσκες.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ολυμπιακοί Αγώνες 2020 – Στίβος: Τελετή Λήξης και διαμαρτυρίες!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Τόλης Λελεκίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.