Αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο και το Sportime θα σας μεταφέρει ειδήσεις εν όψει των Αγώνων.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Η Ομοσπονδία της Αυστραλίας επιβεβαίωσε πως και τα 10 μέλη του στίβου που βρίσκονται σε καμπ στο Σερνς έχουν αρνητικά τεστ, μετά την εύρεση θετικού τεστ στον Covid-19 σε μέλος του προσωπικού της ομάδας στο λοκντάουν.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Ο Ντένις Άλμας αντικατέστησε τον Νιλς Τόρμπεν Γκίσε στην ομάδα σκυταλοδρομίας 4×100μ. της Γερμανίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο.

ΔΑΝΙΑ: Ο ιστιοπλόος Γιόνας Ουάρερ και η πρωταθλήτρια στα 400μ. εμπόδια Σάρα Πέτερσεν θα είναι σημαιοφόροι για τη Δανία στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο.

ΗΠΑ: Εξαιρετικός ήταν ο Ελβετός Άλεξ Γουίλσον σε αγώνα στη Μαριέτα επικρατώντας στα 100μ. με 9.84 (+1,9), που είναι καλύτερη επίδοση από το ρεκόρ Ευρώπης, αλλά χρειάζεται επιβεβαίωση. Επίσης, στα 200μ. έτρεξε σε 19.89 (+1,8), που είναι ρεκόρ Ελβετίας. Επίσης, οι δύο επιδόσεις του είναι οι καλύτερες φετινές στην Ευρώπη. Τη Δευτέρα ο Γουίλσον θα επιστρέψει στην πατρίδα του για να πετάξει στη συνέχεια για το Τόκιο, όπου θα μετάσχει και στα δύο αγωνίσματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

ΙΑΠΩΝΙΑ: Έξι μέλη της βρετανικής ομάδας στίβου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο υποχρεώθηκαν σε απομόνωση, καθώς επιβάτης στην πτήση τους στην Ιαπωνία βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Οι έξι αθλητές, αλλά και δύο μέλη του προσωπικού της αποστολής ήρθαν σε κοντινή επαφή με το ανεξάρτητο άτομο, που δεν ήταν από τη βρετανική ομάδα.

ΤΟΚΙΟ: Δύο αθλητές που βρίσκονται στο Ολυμπιακό Χωριό βρέθηκαν θετικοί στον Covid-19, όπως επιβεβαίωσαν οι διοργανωτές. Οι δύο αθλητές είναι οι πρώτοι που ήταν αρνητικοί και βρέθηκαν θετικοί στη διάρκεια παραμονής τους στο Χωριό. Οι δύο αθλητές είναι από την ίδια χώρα και το ίδιο άθλημα.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Η Ολλανδή παγκόσμια πρωταθλήτρια Σιφάν Χασάν έχει δηλωθεί σε τρία αγωνίσματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, στα 1.500μ., τα 5.000μ. και τα 10.000μ. Αυτό σημαίνει πως θα τρέξει στις 30 Ιουλίου στις σειρές στα 5.000μ., αλλά το δύσκολο είναι πως στις 2 Αυγούστου είναι οι σειρές στα 1.500μ. και ο τελικός στα 5.000μ. Επίσης, στις 4 Αυγούστου είναι τα ημιτελικά στα 1.500μ. και στις 6 ο τελικός και στις 7/8 ο τελικός στα 10.000μ.

ΣΟΥΗΔΙΑ: Ο Σουηδός κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στο επί κοντώ Άρμαντ Ντουπλάντις δήλωσε πως έχοντας κερδίσει μόνο το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2019, αυτό του έδωσε μεγαλύτερο κίνητρο. «Χωρίς την ήττα το 2019 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, δεν νομίζω ότι θα είχα σπάσει τα παγκόσμια ρεκόρ, επειδή ήθελα να κερδίσω τόσο πολύ», είπε στο World Athletics. «Υπήρχαν τόσες στιγμές, ειδικά εκείνη την περίοδο από το 2017 ως το 2020, που είχα αυτές τις απώλειες που πραγματικά μου έδωσαν κίνητρο, γιατί μόλις νικήσεις λίγο και μετά λίγο χάσεις, δεν θέλεις να χάσεις».