Αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο και το Sportime θα σας μεταφέρει ειδήσεις εν όψει των Αγώνων.

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Η Βρετανίδα «ασημένια» πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 5.000μ. Έιλις Μακόλγκαν δήλωσε πως ο στόχος της στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο είναι να σπάσει το ρεκόρ της μητέρας της Λιζ στα 10.000μ. με 30.57. Ν’ αναφέρουμε ότι στο Τόκιο έχει δηλωθεί και στα 5.000μ.

ΓΑΛΛΙΑ: Ο Γάλλος ολυμπιονίκης του επί κοντώ το 2012, Ρενό Λαβιλενί έχει επιστρέψει στις προπονήσεις, μετά τον τραυματισμό του στις 13 Ιουλίου. Ελπίζει να είναι σε καλή κατάσταση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων η Γερμανίδα παγκόσμια πρωταθλήτρια του μήκους Μαλάικα Μιχάμπο είπε πως έχει «μια αμετάβλητη εμπιστοσύνη», παρά το γεγονός ότι δεν έχει περάσει τα 7 μέτρα τη φετινή σεζόν.  «Αυτό που πρέπει να μάθετε είναι μια αμετάβλητη εμπιστοσύνη στον εαυτό σου. Στις δικές σου ικανότητες και δεξιότητες. Μια ρεαλιστική αξιολόγηση, την οποία δουλεύετε μαζί με τον προπονητή, βοηθάει επίσης. Πρέπει να μπορείς να τον ρωτήσεις. Που είμαι; Και πρέπει να απαντήσει με ειλικρίνεια, το οποίο είναι ρεαλιστικό. Για μένα η στιγμή κλειδί ήταν να βρω το δρόμο μου πίσω στην παλιά μου προσέγγιση. Αυτό μου έδωσε πολλή σταθερότητα. Άλλοι μπορεί να αμφιβάλλουν, να επικρίνουν. Πιστεύω στον εαυτό μου. Και δεν χρειάζεται να κερδίσω τους Ολυμπιακούς Αγώνες για να νιώσω καλά και να νιώσω καλά ως άτομο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΙΑΠΩΝΙΑ: Η 138η σύνοδος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής επιβεβαίωσε πως το Μπρίσμπεϊν θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2032. Τα μέλη της ΔΟΕ ρωτήθηκαν συγκεκριμένα και 72 απάντησαν θετικά και 5 αρνητικά.

ΤΟΚΙΟ: Η αναβολή πέρσι των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, όπως αναμενόταν έχει επηρεάσει σημαντικά τα οικονομικά της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής το 2020. Υπάρχει έλλειμμα 55 εκατομμυρίων δολαρίων για το περσινό έτος.

ΚΕΝΥΑ: Ο Κενυάτης παγκόσμιος πρωταθλητής Τίμοθι Τσέρουϊγιοτ βρίσκεται μαζί με την υπόλοιπη ομάδα της πατρίδας του στην προπονητική βάση στην Ιαπωνία για προετοιμασία. «Είμαι ενθουσιασμένος που είμαι μέλος της ολυμπιακής ομάδας της Κένυας. Είμαι σε καλύτερη κατάσταση από ότι ήμουν στη διάρκεια των τράιαλς και υπόσχομαι να δώσω ένα μετάλλιο στην Κένυα στο Τόκιο», δήλωσε ο σπουδαίος δρομέας.

ΤΖΑΜΑΪΚΑ: Ο Γιουσέιν Μπολτ δήλωσε πως τα 100μ. γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο είναι η κούρσα για να χάσει η Σέλι-Αν Φρέιζερ-Πράις. «Προσωπικά νιώθω ότι η Σέλι είναι το μόνο άτομο που μπορεί να χάσει αυτό τον αγώνα. Ελπίζω ότι δεν θα ασκήσει υπερβολική πίεση στον εαυτό της, επειδή είναι σε φόρμα και να πάει επειδή είναι σε καλή κατάσταση, είναι σε φόρμα, το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να βγει εκεί έξω και να εκτελέσει και δεν θα έπρεπε να είναι πρόβλημα. Ανυπομονώ να τη δω και θα ήμουν χαρούμενος να μοιραστώ κάτι τέτοιο, να κερδίσω τρεις Ολυμπιακούς Αγώνες με κάποιον όπως η Σέλι-Αν Φρέιζερ-Πράις, σαν συμπατριώτισσά μου», είπε ο θρυλικός Τζαμαϊκανός σπρίντερ. Ρωτήθηκε επίσης και για τα άδεια στάδια. «Δεν ξέρω πως θα το έκανα. Ζω για τους φαν μου, αυτή η ενέργεια και αυτή η ατμόσφαιρα, αυτό μου άρεσε να κάνω».