Όμιλος Θέρσιππου Περιστερίου

Επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού...

Η διοίκηση του Ομίλου Θέρσιππου Περιστερίου, έστειλε επιστολή στον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά.

Ο Όμιλος Θέρσιππου Περιστερίου, τονίζει στην επιστολή του προς τον Γενικό Γραμματέα, πως το κλείσιμο των ανοιχτών χώρων άθλησης δεν είναι σωστό μέτρο.

Αναλυτικά όλα όσα αναφέρει ο Όμιλος Θέρσιππου Περιστερίου στην επιστολή του:

«Επιστολή προς τον κ. Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού.

Αξιότιμε κύριε Μαυρωτά Γεώργιε,

σε συνέχεια των ανακοινώσεων οι οποίες αφορούν τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού και με τις οποίες αναστέλλεται η συμμετοχή των αθλητών στις προπονήσεις του στίβου, με την παρούσα επιστολή μας θέλουμε να σας αναφέρουμε τα εξής:

· Είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι η καλή φυσική κατάσταση, η οποία επιτυγχάνεται μέσα από τη σωματική άσκηση, αποτελεί ένα ισχυρό όπλο ενάντια σε κάθε μορφή ιογενούς λοίμωξης και φυσικά κατά του Covid-19.

· Η άσκηση αποδεδειγμένα συμβάλει στην ενίσχυση και βελτίωση της λειτουργίας, του ανοσοποιητικού συστήματος.

· Επιπλέον η άσκηση βοηθά στο να αντιμετωπιστούν ψυχολογικά προβλήματα, τα οποία είναι σίγουρο ότι θα ανακύψουν από τους περιορισμούς, οι οποίοι επιβάλλονται με τα εν λόγω μέτρα.

· Η οργανωμένη άσκηση κάτω από την επιστημονική καθοδήγηση Προπονητή είναι ασύγκριτα επωφελέστερη και ασφαλής, σε σχέση με την ατομική άθληση η οποία “εγκυμονεί” πλείστους κινδύνους, που απορρέουν από τη λανθασμένη εκγύμναση.

· Πέρα από τα παραπάνω θεωρούμε ότι είναι αντιφατικό το γεγονός να επιτρέπονται οι αθλοπαιδιές (άρα και ο στίβος) εντός του σχολικού ωραρίου, αλλά να απαγορεύονται οι οργανωμένες αθλητικές δραστηριότητες από Σωματεία και Ομίλους.

Μετά από τα παραπάνω εκτιμούμε ότι το κλείσιμο των ανοικτών χώρων άθλησης και η απαγόρευση πρόσβασης σε αυτούς για τους αθλητές στίβου, δεν είναι προς την σωστή κατεύθυνση και ζητάμε την άμεση επανεξέταση τους, καθώς και την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Με αθλητικούς χαιρετισμούς για το ΔΣ του Ομίλου Θέρσιππου Περιστερίου.

Ο Πρόεδρος

Παναγιώτης Φωτίου».

Διαβάστε τα πάντα για τον στίβο εδώ