×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Παγκόσμιο ημιμαραθωνίου: Η Αιθιοπία το ομαδικό γυναικών, η Κένυα των ανδρών!


Τάσος Βουγιουκλίδης

Παγκόσμιο ημιμαραθωνίου: Η Αιθιοπία το ομαδικό γυναικών, η Κένυα των ανδρών!


Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ημιμαραθωνίου, έγιναν και αγώνες ομαδικού. Με την Αιθιοπία να κυριαρχεί στις γυναίκες και Κένυα στους άνδρες.

Το ομαδικό της κατηγορίας των γυναικών, διεξήχθη πρώτο από το αντίστοιχο των ανδρών. Με την Αιθιοπία να ανακηρύσσεται νικήτρια τερματίζοντας σε συνολικό χρόνο 3:16:39. Η Αιθιοπία εκπροσωπήθηκε από τις Γεχαουόλο Γίμερ και Γερχάνα που τερμάτισαν 3η, 4η και 5η αντίστοιχα για να δώσουν την πρώτη θέση στο ομαδικό των γυναικών στην χώρα τους. Δεύτερη ήταν η ομάδα της Κένυας της οποίας οι αθλήτριες τερμάτισαν στον αγώνα στην 1η(Πέρες), την 6η (Τσέπκοσγκει) και 9η (Κίπκοετς)αντίστοιχα. Με τον χρόνο τους συνολικά να είναι 3:18:10. Την τριάδα έκλεισε η ομάδα της Γερμανίας με 3:28:42.  Εκπροσωπούμενη από τις Γκετζέτα (2η), Χοτένροτ (26η) και Σόνεμπορν (54η).

Στους άνδρες, 1η ήταν με 2:58:10 και τους Καντέντε(2ος), Μπαρσότον (6ος) και Κιμέλι (9ος). Την δεύτερη θέση πίσω από τους Κενυάτες κατέκτησε η ομάδα της Αιθιοπίας, η οποία εκπροσωπήθηκε από τους Γουάλελενγκ (3ος), Μπελιχού (5ος) και Γκεμπρεσιλασέ (10ος). Και συνολικό χρόνο 2:58:28. Την τρίτη θέση με συνολικό χρόνο 2:58:39 πήρε η Ουγκάντα με τους Τζέικομπ Κιπλίμο (1ος), Τζόσουα Κιπλίμο (4ο;) και Κίπλαγκατ (16ος).Sportime News