×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Παγκόσμιο πρωτάθλημα ημιμαραθωνίου: Νικητής Ο Κιπλίμο στους άνδρες με παγκόσμιο ρεκόρ Κ20


Τάσος Βουγιουκλίδης

Παγκόσμιο πρωτάθλημα ημιμαραθωνίου: Νικητής Ο Κιπλίμο στους άνδρες με παγκόσμιο ρεκόρ Κ20


Ο Τζέικομπ Κιπλίμο, ήταν αυτός που έκλεψε την παράσταση στον ημιμαραθώνιο των ανδρών. Κατακτώντας τον παγκόσμιο τίτλο. Με νέο ρεκόρ κόσμου Κ20.

Ο Τζόσουα Τσέπτεγκέι, ήταν το απόλυτο φαβορί για την νίκη. Ο αθλητής από την Ουγκάντα όμως, ήταν για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα που παρουσιάζεται ως απόλυτο φαβορί(μετά τον μαραθώνιο του Λονδίνου), κατώτερος των περιστάσεων. Ο 19χρονος Τζέικομπ Κιπλίμο, ήταν εκεί για να εκμεταλλευτεί την κακή κατάσταση στην οποία βρέθηκε ο Τσέπτεγκει. Και έτσι, έκανε 58:48, διέλυσε το ατομικό του ρεκόρ(1:01:53), έσπασε και το παγκόσμιο ρεκόρ Κ20 (ήταν 59:16), κατέκτησε την πρώτη θέση και ως συνέπεια έγινε παγκόσμιος πρωταθλητής ημιμαραθωνίου για το 2020.

Ο Κιπιγούτο Κάντι από την Κένυα τερμάτισε σε χρόνο 58:54 για να πάρει την δεύτερη θέση. Ενώ, ο Αμεντέγουορκ Γουάλαλεγκ με νέο ατομικό ρεκόρ 59:08 συμπλήρωσε την τριάδα που θα ανέβει στο βάθρο όσον αφορά την κατηγορία των ανδρών. Ο Τζόσουα Τσέπτεγκέι, ολοκλήρωσε τον αγώνα του στην τέταρτη θέση κάνοντας ατομικό ρεκόρ με 59:16. Μιας και ήταν ο πρώτος αγώνας της καριέρας του, στην συγκεκριμένη απόσταση.Sportime News