Η καταιγίδα που έπεσε την Πέμπτη στο Ναϊρόμπι, άλλαξε το πρόγραμμα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κ20 και τις ελληνικές συμμετοχές.

Η καταιγίδα που έπεσε την Πέμπτη στο Ναϊρόμπι, άλλαξε το πρόγραμμα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κ20 και τις ελληνικές συμμετοχές.

Η καταιγίδα που έπεσε την Πέμπτη στο Ναϊρόμπι, άλλαξε το πρόγραμμα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κ20 και τις ελληνικές συμμετοχές.

Έτσι, την Παρασκευή η αγωνιστική δράση της τρίτης ημέρας είναι πλούσια από ελληνικές συμμετοχές, αλλά και από ελπίδες για διάκριση στη διοργάνωση.

Συνολικά σε προκριματικούς και τελικούς μετέχουν 10 Έλληνες αθλητές και αθλήτριες. Έξι από αυτούς αγωνίζονται σε τελικούς. Η Σωτηρία Ράπτη μετέχει στον τελικό του τριπλούν, ο Ορέστης Ντουσάκης με τον Θοδωρή Ζιώγα στον τελικό της σφυροβολίας, ο Σωτήρης Χύτας στον τελικό του επί κοντώ και η Σοφία Κεσσίδη με την Αρετή Φιλιππίδου στον τελικό της δισκοβολίας. Ακόμη έχουμε τέσσερις ελληνικές παρουσίες σε προκριματικούς. Η Έλλη-Ευτυχία Δεληγιάννη τρέχει στα ημιτελικά των 800μ., ενώ υπάρχουν και τρεις νέες παρουσίες.

Την προσπάθεια τους στα 200μ. θα ξεκινήσουν αύριο η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου, ο Γιάννης Καριοφύλλης και ο Γιάννης Γρανιτσιώτης. Η Εμμανουηλίδου έχει τρέξει φέτος την απόσταση σε 23.83 και πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ Κ20, επίδοση που θα επιδιώξει να βελτιώσει εκ νέου. Μάλιστα η Εμμανουλίδου για πρώτη φορά θα συμμετάσχει σε μια διοργάνωση κάνοντας μόνο 200μ., γεγονός που της δίνει επιπλέον κίνητρο για μια καλή παρουσία, αφού δεν θα έχει την επιβάρυνση των 100 μέτρων. Η αθλήτρια θα τρέξει στην τρίτη σειρά και θεωρητικά δεν θα έχει πρόβλημα να βρεθεί στις τέσσερις πρώτες θέσεις, που θα δώσουν πρόκριση στον ημιτελικό. Στην πρώτη σειρά των 200μ. Ανδρών θα τρέξει ο Γιάννης Γρανιτσιώτης, ο οποίος έχει πετύχει φέτος 21.33, επίδοση που θα χρειαστεί να βελτιώσει αν θέλει να προκριθεί στον επόμενο γύρο. Ο αθλητής αντιμετώπισε προβλήματα τραυματισμών στη διάρκεια της σεζόν, που δεν του επέτρεψαν να κάνει αυτά που μπορούσε. Παρόλα αυτά ευελπιστεί σε μια καλή παρουσία στη διοργάνωση. Με στόχο να κυνηγήσει επιδόσεις καλύτερες από το φετινό του 21.17 θα συμμετάσχει στον αγώνα ο Γιάννης Καριοφύλλης. Ο αθλητής προέρχεται από καλή σεζόν, στη διάρκεια της οποίας έτρεξε σταθερά σε επιδόσεις κοντά στο ρεκόρ του. Ο αθλητής θα τρέξει στην πέμπτη σειρά και για να προκριθεί στον ημιτελικό χρειάζεται να είναι στις τέσσερις πρώτες θέσεις ή στις τέσσερις καλύτερες επιδόσεις.

Παρασκευή 20/8

10.05 Επί κοντώ Ανδρών Κ20 Χύτας

11.00 200μ. Γυναικών Κ20 Εμμανουηλίδου

11.05 Δισκοβολία Γυναικών Κ20 Κεσσίδη, Φιλιππίδου

11.40 200 μ. Ανδρών Κ20 πρ. Καριοφύλλης, Γρανιτσιώτης
14.25 Τριπλούν Γυναικών Κ20 Τελικός Ράπτη
16.15 Σφυροβολία Ανδρών Κ20 Τελικός Ντουσάκης, Ζιώγας
16.20 800 μ. Γυναικών Κ20 Ημ. Δεληγιάννη
16.40 200 μ. Γυναικών Κ20 Ημ.
17.05 200 μ. Ανδρών Κ20 Ημ.

 

Διαβαστε ΕΔΩ τα παντα για τον Στιβο