Με πολλά οργανωτικά προβλήματα και όχι μόνο, ξεκίνησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 που διεξάγεται στο Ναϊρόμπι και μετέχει η Ελλάδα

Με πολλά οργανωτικά προβλήματα και όχι μόνο, ξεκίνησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 που διεξάγεται στο Ναϊρόμπι και μετέχει η Ελλάδα

Με πολλά οργανωτικά προβλήματα και όχι μόνο, ξεκίνησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 που διεξάγεται στο Ναϊρόμπι και μετέχει η Ελλάδα.

Μέσα στα πολλά οργανωτικά θέματα που υπάρχουν προστέθηκε και ένα διπλωματικό επεισόδιο που δημιουργήθηκε. Όπως συνηθίζεται σε τέτοιες μεγάλες διοργανώσεις ο πρέσβης της Ελλάδας στη χώρα που διεξάγεται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ήθελε να επισκεφθεί την ελληνική αποστολή. Συγκεκριμένα ο πρέσβης στην Κένυα κ. Αντώνης Σγουρόπουλος πήγε στο ξενοδοχείο που έχει καταλύσει η ελληνική αποστολή και ενώ ήταν πλήρως εμβολιασμένος έχοντας το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό και είχε κάνει PCR τεστ 48 ωρών δεν του επέτρεψαν οι διοργανωτές να εισέλθει στο ξενοδοχείο. Δημιουργήθηκε ένταση, όπως είναι λογικό και αποχώρησε. Ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής Πέτρος Μαντάς είχε στο περιθώριο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο Ναϊρόμπι συνάντηση με τον πρόεδρο της World Athletics Σεμπάστιαν Κόου που του έθεσε το θέμα. Ελπίδα είναι πως τις επόμενες ημέρες θα λυθεί το θέμα με τον πρέσβη.

 

«Έθεσα στον κ. Κόου το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τον πρέσβη. Επίσης, του είπα πως καλώς η World Athletics έφερε τη διοργάνωση εκτός Ευρώπης και πιο συγκεκριμένα στην Αφρική, όμως μια τέτοια διοργάνωση πρέπει να παραμένει σε υψηλό επίπεδο», δηλώνει στο Sportime το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ και συνεχίζει: «Έχουμε εντοπίσει πολλά οργανωτικά προβλήματα. Υπάρχουν θέματα στην αίθουσα κλήσης, υπήρχαν προβλήματα με τους αριθμούς που έγιναν λάθη, στις μεταφορές, καθώς το ξενοδοχείο είναι στο κέντρο της πόλης και η κίνηση είναι μεγάλη για να φθάσει κανείς στο στάδιο ή να επιστρέψει. Ακόμη και στο οργανόγραμμα που δόθηκε. Γενικώς υπάρχουν οργανωτικές αστοχίες. Στα θετικά θα έβαζα τη διαμονή και τη διατροφή στο ξενοδοχείο, το κεντρικό στάδιο, αλλά κυρίως, το βοηθητικό που είναι πολύ καλό», κατέληξε ο Πέτρος Μαντάς.

 

Διαβαστε ΕΔΩ τα παντα για τον Στιβο