×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Πανελλήνιο Ημιμαραθωνίου: Τους τα…χάλασε ο αέρας


Τάσος Βουγιουκλίδης

Πανελλήνιο Ημιμαραθωνίου: Τους τα…χάλασε ο αέρας


Το πανελλήνιο πρωτάθλημα ημιμαραθωνίου, διεξήχθη σήμερα στις  εγκαταστάσεις του ολυμπιακού κωπηλατοδρομίου. Στο σχινιά.

Βέβαια, ο εξαιρετικά δυνατός αέρας και οι δύσκολες συνθήκες της σημερινής ημέρας. Προκάλεσαν  πολλά προβλήματα τόσο στους αθλητές, όσο και στις αθλήτριες. Αφού ήταν σχεδόν αδύνατο να βρουν τον ρυθμό τους. Το  φετινό πανελλήνιο πρωτάθλημα ημιμαραθωνίου δρόμου  έγινε σε κυκλική διαδρομή (4.971μ. ), περιμετρικά του υδάτινου στίβου του κωπηλατοδρομίου.

Η φετινή πρωταθλήτρια των γυναικών Κατερίνα Ασημακοπούλου, είπε: Εμείς οι δρομείς είμαστε μαθημένοι σε δύσκολες συνθήκες. Είχε πολύ αέρα και αυτό με ανάγκασε να πάω πιο συντηρητικά σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό. Επέστρεψα στην αγωνιστική δράση πριν δύο χρόνια με στόχο να βρεθώ και πάλι σε υψηλό επίπεδο, στον μαραθώνιο αυτή τη φορά, σε ένα αγώνισμα που πάντα ήθελα να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου. Στόχος και φιλοδοξία μου είναι να καταφέρω να κάνω μια καλή επίδοση. Με κανονικές συνθήκες πιστεύω πως σήμερα θα μπορούσα να τρέξω περίπου στο 1.17.”, είπε η Ασημακοπούλου που επέστρεψε και πάλι στην κορυφή του πανελληνίου πρωταθλήματος για πρώτη φορά από το 2008, την χρονιά που σταμάτησε τον αθλητισμό. “Τότε είχα κάνει το νταμπλ σε 5.000 μ. και 10.000 μ., φέτος ελπίζω και πάλι σε νταμπλ, αφού επόμενος στόχος μου είναι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου δρόμου”. Η Ασημακοπούλου τερμάτισε σε 1 ώρα 19.20 και βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ στην απόσταση.

Ενώ, βεβαίως, ο αντίστοιχος φετινός πρωταθλητής των ανδρών  για δεύτερη συνεχή χρονιά μάλιστα, Παναγιώτης Καραΐσκος, δήλωσε: “Ήμουν για να κάνω επίδοση κάτω από το ρεκόρ μου. Παρόλα αυτά ο αέρας δεν μου επέτρεψε να κυνηγήσω τα περάσματα που είχα πει.  Με τον προπονητή μου. Στην κόντρα οι συνθήκες ήταν πραγματικά δύσκολες. Παρόλα αυτά είμαι πολύ ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα. Δε σταμάτησα όλο αυτό το διάστημα να προπονούμαι. Με στόχο τον συγκεκριμένο αγώνα. Τώρα στόχος μου είναι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου. Καθώς,  νομίζω πως είμαι έτοιμος  προπονητικά και ηλικιακά να κυνηγήσω μια καλή εμφάνιση. Κι έπειτα αν όλα πάνε καλά να κάνω έναν ακόμη αγώνα. Την Άνοιξη. ” Ο Παναγιώτης Καραΐσκος, σήμερα σημείωσε 1.09.28 και το ρεκόρ του στην απόσταση είναι 1.06.53.

Η πρώτη οκτάδα:

Καραΐσκος 1.09.33
Ζερβάκης  1.10.54
Μερούσης   1.11.01
Πιτσώλης  1.11.07
Μαλτέζος  1.11.28
Καλαπόδης   1.11.49
Χαμοσφακίδης  1.12.39
Καρούτζος  1.12.52

ΠΑΙΞΕ ΕΔΩ ΔΩΡΕΑΝ ΦΟΒΕΡΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ


Τελευταία Νέα