Στην Πάτρα 5-6/6 διεξάγεται το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου και το Sportime σας παρουσιάζει τα λογικά φαβορί και ποιες μπορεί να ξεχωρίσουν.

ΑΝΔΡΕΣ

100 ΜΕΤΡΑ

Οι Έλληνες σπρίντερ δεν έχουν δείξει να βρίσκονται σε καλή κατάσταση και να ξεχωρίζει κάποιος και το αγώνισμα είναι «ανοιχτό». Ένα προβάδισμα έχει ο Γιάννης Νυφαντόπουλος, που έχει κερδίσει τα τρία τελευταία πρωταθλήματα και θα έχει βασικούς αντιπάλους τον δυνατό πάντα σπρίντερ Κώστα Ζήκο και τον Θοδωρή Βροντινό. Η παρουσία των αθλητών θα δημιουργήσει και τα δεδομένα για τη σύνθεση της Εθνικής ομάδας σκυταλοδρομίας 4×100μ. που θα αγωνιστεί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων.

200 ΜΕΤΡΑ

Ο Παναγιώτης Τριβυζάς έχει τον πρώτο λόγο στο αγώνισμα και από εκεί και πέρα με ενδιαφέρον αναμένεται η συμμετοχή του Γιάννη Γρανιτσιώτη, αλλά και των υπόλοιπων νεαρών σπρίντερ που θα αγωνιστούν και στα 100μ. για πιθανή σύνθεση μιας εθνικής ομάδας σκυταλοδρομίας 4×100μ. που θα πάρει μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20.

400 ΜΕΤΡΑ

Ο Μιχάλης Παππάς είναι το ξεκάθαρο φαβορί και αυτό που κυνηγάει είναι να συνδυάσει τη νίκη του με μια καλή επίδοση. Από εκεί και πέρα έχει σημασία σε τι κατάσταση θα βρεθούν ο Γιώργος Λαμπρόπουλος, ο Γιάννης Ντέτσικας, ο Γιάννης Λογοθέτης, ο Πέτρος Κυριακίδης, ο Νίκος Εμπέογλου και ο Σπύρος-Ηλίας Δουκατέλης, καθώς θα προκύψει και η Εθνική ομάδα σκυταλοδρομίας 4×400μ. που θα πάρει μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων.

800 ΜΕΤΡΑ

Καλή κούρσα αναμένεται στα 800μ. στην Πάτρα με τον Χρήστο Κοτίτσα και τον Θάνο Καλάκο, ενώ καλός είναι και ο Χαράλαμπος Λαγός, ενώ μετέχει και ο νεαρός Σπύρος Ντουραχάνης που πρόσφατα έτρεξε σε 1.50.99 και έπιασε το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20.

1.500 ΜΕΤΡΑ

Ο Ανδρέας Δημητράκης αναμένεται να προσθέσει άλλη μια νίκη στο αγώνισμα. Ο Χρήστος Παπούλιας είναι σε θέση να κυνηγήσει ένα ατομικό ρεκόρ.

5.000 ΜΕΤΡΑ

Ο Μάρκος Γκούρλιας είναι το φαβορί σε ένα αγώνισμα που θα κριθεί και η θέση στην Εθνική ομάδα στα 3.000μ. και 5.000μ. για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων. Βασικός αντίπαλος ο Μάριος Αναγνώστου, ενώ από εκεί και πέρα ξεχωρίζει η παρουσία του πρωταθλητή του μαραθωνίου Κώστα Γκελαούζου.

110μ. ΕΜΠΟΔΙΑ

Η απουσία του Κώστα Δουβαλίδη αφήνει ένα κενό στο αγώνισμα, αλλά παράλληλα και «ανοιχτή» τη νίκη με «μνηστήρες» τον Μιχάλη Κιάφα, τον Ηλία Τοτολίδη, τον Χαράλαμπο Λυρή και τον Γιάννη Καμαρινό.

400μ. ΕΜΠΟΔΙΑ

Ο Κώστας Νάκος, νικητής στα τέσσερα τελευταία Πανελλήνια Πρωταθλήματα έχει το προβάδισμα και φέτος να επικρατήσει στην Πάτρα. Θα έχει βασικό αντίπαλο τον Δημήτρη Λεβαντίνο που δείχνει να επιστρέφει, ενώ ερωτηματικό είναι ο έμπειρος Πέτρος Κυριακίδης.

3.000μ. ΣΤΙΠΛ

Τρεις αθλητές φαίνεται να έχουν τον πρώτο λόγο για τη νίκη στο αγώνισμα, ο Γιώργος Σταμούλης, ο Νέστορας Κολιός και ο Γιώργος Μίνο. Ο νικητής θα πάρει μέρος με την Εθνική ομάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων.

ΥΨΟΣ

Ο Κώστας Μπανιώτης στην επιστροφή του στη δράση στο μίτινγκ αλμάτων στην Καλλιθέα έδειξε σε καλή κατάσταση και αναμένεται να επικρατήσει στο αγώνισμα κυνηγώντας μια καλή επίδοση. Με ενδιαφέρον αναμένεται και η συμμετοχή του Αντώνη Μέρλου που στοχεύει στο όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23. Εκτός συναγωνισμού θα πάρει μέρος ο Κύπριος πρωταθλητής Βασίλης Κωνσταντίνου.

ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ

Ο Κώστας Φιλιππίδης είναι ο απόλυτα κυρίαρχος του αγωνίσματος, με 13 νίκες και μάλιστα, 12 σερί. Τέτοιες εποχές θα είχε κάνει ήδη πολλούς αγώνες, αλλά λόγω της πανδημίας τα μίτινγκ είναι λίγα, οπότε θα παίξει ρόλο σε τι κατάσταση θα βρίσκεται, ώστε να κυνηγήσει το μεγάλο άλμα. Άλλωστε βρίσκεται σε τροχιά πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Από εκεί και πέρα ανεβασμένος είναι φέτος ο Εμμανουήλ Καραλής που έχει πιάσει το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 και θέλει και εκείνος να διεκδικήσει μια θέση για το Τόκιο. Ο Σωτήρης Χύτας μετά το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20, θέλει και το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας. Σε καλή κατάσταση είναι και ο Πέτρος Χατζίου.

ΜΗΚΟΣ

Μίλτου Τεντόγλου παρόντος… Δεν υπάρχει θέμα για τη νίκη, αλλά που θα «προσγειωθεί» ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι που «φλερτάρει» πια με το πανελλήνιο ρεκόρ 8,66μ. του Λούη Τσάτουμα. Μετά τα 8,60μ. στην Καλλιθέα και με λίγες προσπάθειες 8,27μ. στα Χανιά είναι σε εξαιρετική κατάσταση, αν αναλογιστεί κανείς πως έχει ρίξει το βάρος με τον προπονητή του στις ταχύτητες στην προπόνηση. Μάλιστα, και στο Πρωτάθλημα έχουν πει για τρία άλματα στον τελικό. Από εκεί και πέρα ενδιαφέρον έχει ποιος θα ακολουθήσει και με ποια επίδοση. Αλέξανδρος Περιστέρης, Παναγιώτης Μαντζουρόγιαννης, Αλέξης Αργυρόπουλος και Νίκος Ξενικάκης έχουν τον πρώτο λόγο.

ΤΡΙΠΛΟΥΝ

Ο Δημήτρης Τσιάμης αποτελεί την σταθερή αξία στο αγώνισμα και αν έχει ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπισε δεν θα έχει κανένα θέμα για τη νίκη, αλλά και την επίδοση που έχει δείξει πως έχει και φέτος στα… πόδια του, ικανή να τον στείλει στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εξαιρετικός είναι φέτος και ο Ανδρέας Πανταζής, που έχει και το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23. Από εκεί και πέρα υπάρχει ο νεαρός Αλέξανδρος Αθανασίου, ο Νίκος Ανδρικόπουλος και ο Δημήτρης Μονόπωλης.

ΣΦΑΙΡΟΒΟΛΙΑ

Ο Νικόλας Σκαρβέλης είναι το φαβορί και χρειάζεται τη μεγάλη βολή, αφού κυνηγάει το ράνκινγκ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σε εξαιρετική κατάσταση είναι φέτος τόσο ο Οδυσσέας Μουζενίδης, που έχει και το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 με τον Τάσο Λατιφλάρι. Τη μεγάλη βολή θα κυνηγήσει και ο Κυριάκος Ζώτος.

ΔΙΣΚΟΒΟΛΙΑ

Το ξεκάθαρο φαβορί είναι ο Ιάσονας Θανόπουλος, που θέλει να συνδυάσει τη νίκη του με μια καλή επίδοση, καθώς θα έχει μπροστά του και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων.

ΣΦΥΡΟΒΟΛΙΑ

Φαβορί υπάρχουν, αλλά το αγώνισμα αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον. Όχι μόνο γιατί ρίχνει ο Χρήστος Φραντζεσκάκης, που θέλει και το όριο ή την καλή επίδοση για το ράνκινγκ για την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπως και ο Μιχάλης Αναστασάκης, αλλά γιατί υπάρχει και η νέα γενιά. Μια εξαιρετική φουρνιά με τους Ορέστη Ντουσάκη, Μαρκέλο Μεμά, Θόδωρο Ζιώγα, Νίκο Πολυχρονίου και Γιάννη Κορακίδη. Επίσης, δυνατός είναι και ο Ιβάν Μεγκλεμπέη.

ΑΚΟΝΤΙΣΜΟΣ

Ο Δημήτρης Τσίτσος έχει τον πρώτο λόγο στο αγώνισμα, που θα κρίνει και τη θέση στην Εθνική ομάδα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων. Επίσης, δυνατός είναι φέτος ο Γιώργος Χριστακάκος.

4×100 ΜΕΤΡΑ

Ανοιχτό αγώνισμα, με τον ΓΑΣ Χολαργού και τη ΓΕΑ Τρικάλων να φαίνεται να έχουν ένα προβάδισμα.

4×400 ΜΕΤΡΑ

Ο Αλέξανδρος Μακεδονίας έχει μια δυνατή ομάδα με Μιχάλη Παππά, Γιώργο Λαμπρόπουλο, Χρήστο Κοτίτσα και Δημήτρη Βλάχα και είναι φαβορί για την πρώτη θέση.