Το πλασάρισμα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 συνθέτουν κυρίως το παζλ της Δ' κατηγορίας του σχεδιασμού.

Το πλασάρισμα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 συνθέτουν κυρίως το παζλ της Δ' κατηγορίας του σχεδιασμού.

Το πλασάρισμα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 συνθέτουν κυρίως το παζλ της Δ’ κατηγορίας του σχεδιασμού.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΣΕΓΑΣ τη νέα χρονιά αναμένεται να μπουν στην τέταρτη κατηγορία συνολικά 31 αθλητές και αθλήτριες.

Από το πλασάρισμά τους στις θέσεις 4-6 της πρώτης κατηγορίας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων που είχε διεξαχθεί στο Κλουζ Ναπόκα είναι οι : Η Εθνική ομάδα 4×100μ. ανδρών με τους Παναγιώτη Τριβυζά, Θοδωρή Βροντινό, Γιάννη Νυφαντόπουλο και Γιάννη Βοσκόπουλο, η Εθνική ομάδα 4×400μ. γυναικών με την Ειρήνη Βασιλείου, Κορίνα Πολίτη, Ανδριάννα Φέρρα και Ελπίδα Καρκαλάτου, η Εθνική ομάδα 4×100μ. γυναικών με τις Κατερίνα Δαλάκα, Μαρία Γάτου, Ελισάβετ Πεσιρίδου και Πολυνίκη Εμμνουηλίδου, η Αναστασία Μαρινάκου (3.000μ.) και η Έφη Κολοκυθά (μήκος).

Από το πλασάρισμά τους (9-12) του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ23 που είχε γίνει στο Ταλίν είναι Μάριος Αναγνώστου (10.000μ.), Δέσποινα Μαλταμπέ (ύψος), Γιάννης Ρίζος (επί κοντώ), Παναγιώτα Δόση (ύψος), Αριάδνη Αδαμοπούλου (επί κοντώ), Μαρκέλο Μεμά (σφυροβολία), Αναστασία Αντωνοπούλου (βάδην), Σωτηρία Ράπτη (τριπλούν), Δημήτρης Παυλίδης (δισκοβολία), Άρτεμις Αναστασίου (4×100μ.), Στέλλα Μιχαηλίδου (4×100μ.), Εβελίνα Ανθή (4×100μ.) και Δήμητρα Τσουκαλά (4×100μ.).

Στην Δ’ κατηγορία μπαίνουν ο Κώστας Γεννίκης και ο Κώστας Μπουζάκης από τις 6ες θέσεις στη σφαιροβολία και στη δισκοβολία αντίστοιχα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 που είχε πραγματοποιηθεί στο Ταλίν.

Τέλος, μέσω ράνκινγκ μπαίνουν στην κατηγορία η Κυριακή Φιλτισάκου που είναι 41η στο βάδην (41-50) και ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (41-50).

Ν’ αναφέρουμε ότι τώρα το χρηματικό ποσό που παίρνουν οι αθλητές στη Δ’ κατηγορία είναι 300 ευρώ, μετά από απόφαση που είχε παρθεί από την προηγούμενη διοίκηση λόγω της πανδημίας. Πρόθεση της νέας διοίκησης είναι η επιστροφή στην προηγούμενη κατάσταση και στα 550 ευρώ.

Φωτογραφία: azsportsimages/ Angelos Zymaras

 

 

 

 

 

 

 

Διαβαστε ΕΔΩ τα παντα για τον Στιβο