×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Προκόπης Καρούτζος: Αριστούχος, πρωταθλητής και απόλυτα πειθαρχημένος!


    Τάσος Βουγιουκλίδης

Προκόπης Καρούτζος: Αριστούχος, πρωταθλητής και απόλυτα πειθαρχημένος!


Ο Προκόπης Καρούτζος, αριστούχος μαθητής λυκείου και ταγμένος στον αθλητισμό, ξέρει από νωρίς πως η ζωή θέλει θυσίες.

Ο Προκόπης Καρούτζος, είναι μέλος ενός από τα κορυφαία σωματεία της χώρας, σύμφωνα με την ετήσια αξιολόγηση του ΣΕΓΑΣ για το 2019. Του ΟΦΚΑ Οδυσσέα Αγίου Δημητρίου. Όντας ένας από τους αθλητές που έχει αναδείξει ο σύλλογος αυτά τα χρόνια.

Με απόλυτη πειθαρχία, με το αθλητικό ήθος που τον διακρίνει αλλά και το “ευ αγωνίζεσαι” για μότο του. Δεν διατάζει να μας μιλήσει, μετά  την πανελλήνια διάκριση του στα 4χ100 για τους μελλοντικούς στόχους και τα όνειρα του.

Αθλητικά ιδεώδη και απόλυτα ταγμένος πια στον κλασσικό αθλητισμό. Ποιά είναι τα στοιχεία που σε γοήτευσαν στον στίβο; 

Aγαπώ τον κλασικό αθλητισμό και τον στίβο, δεν είναι τυχαίο ότι αποτελεί τη βάση όλων των αθλημάτων.Αποκτάς αυτοπεποίθηση, αποφασιστικότητα, επιμονή, πειθαρχία, ικανότητα συγκέντρωσης. Αναπτύσσεις θετική αυτοεκτίμηση και αυτοσυναίσθημα. 

Φαντάζομαι ότι σημαντικό ρόλο σε όλη αυτή την προσπάθεια, παίζει και ο Σύλλογος, δεν βρίσκεται τυχαία στα 30 καλύτερα σωματεία της χώρας, καθώς και οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω απ’ αυτόν. Τα εύσημα ανήκουν και στον Πρόεδρο του « ΟΦΚΑ Οδυσσέα Αγ.Δημητρίου» τον κύριο Γιώργο Καρδάρα. 

Η δυναμική και η στήριξη του Συλλόγου παίζει σπουδαίο ρόλο. Οι προπονητές κάνουν σπουδαίο έργο και εστιάζουν πάντα στην προσωπική σου βελτίωση, στα βιώματα της επιτυχίας και στην θετική σου αυτοεκτίμηση. Αντιλαμβάνεσαι ότι υπάρχει εποικοδομητική κριτική, αναπτύσσεις το αίσθημα δικαίου και αυτοπεποίθησης, χωρίς να βασίζεσαι στον εγωισμό αλλά μόνο στην προσπάθεια σου. 

-Αθλητισμός και πρωταθλητισμός. Αυτοσκοπός η νίκη; 

Ο αθλητισμός έχει σαν σκοπό την βελτίωση μας, το να γινόμαστε όλο και καλύτεροι στο άθλημα που υπηρετούμε. Ο πρωταθλητισμός όμως έχει ένα ξεκάθαρο σκοπό τη νίκη. 

– Κάτοχος μαύρης ζώνης με δυο Dan στο TAE KWON DO,γνωρίζεις καλά πως είναι να υπηρετείς τον χώρο του αθλητισμού. 

Ο αθλητισμός προέρχεται από τη λέξη «άθλος» που σημαίνει «κατόρθωμα». Ίσως κατόρθωμα ήταν τελικά ότι κατάφερα να κάνω κάτι περισσότερο από ότι έκανα μέχρι τότε. Ο αθλητισμός μου δίδαξε όλα τα ιδεώδη. Σκληρή δουλειά, πειθαρχία, προσφορά, ευγενή άμιλλα. 

-Αθλητική βελτίωση και νίκη πως επιτυγχάνονται; 

Και τα δυο επιτυγχάνονται μόνο με έναν τρόπο. Μεγάλη προσπάθεια!! Ένας καλός αθλητής μπορεί να γίνει και πρωταθλητής. Αυτό που έχει σημασία δεν είναι η επικράτηση αλλά το «ευ αγωνίζεσθαι». 

Πόσο εύκολη μπορεί να είναι η μετάβαση από τον αθλητισμό στον πρωταθλητισμό; 

Tίποτα δεν μπορεί να γίνει από την μια στιγμή στην άλλη. Όλα γίνονται σταδιακά και υπό προϋποθέσεις. Χρειάζονται ισορροπίες και καλή συνεργασία. Είναι δύσκολος ο δρόμος για την κορυφή. Αυτή όμως η προσπάθεια δεν έχει να κάνει με προνόμια των ισχυρών αλλά την επιθυμία να φτάσεις στα όρια των δυνατοτήτων σου. 

-Ο αθλητισμός βοηθά και στον στίβο του σχολείου; 

Σίγουρα σου διδάσκει αυτοπειθαρχία, ομαδικότητα, θεμιτό ανταγωνισμό και αλτρουισμό. Σου ενισχύει το αίσθημα της άμιλλας και της συνεργασίας. 

-Υπήρξαν στιγμές που θα ήθελες να μην έχεις ακολουθήσει μια προπόνηση και να περάσεις τον χρόνο σου με άλλον τρόπο; 

Δύσκολη ερώτηση για αυτό θα απαντήσω διπλωματικά. Είναι σημαντικό μετά από ένα ιδιαίτερα επιβαρυμένο σχολικό και φροντιστηριακό πρόγραμμα να μπορείς να εκτονώσεις την ενέργεια σου. Είσαι Αριστούχος μαθητής και ξέρω ότι τα στάνταρ σου είναι 

πολύ υψηλά. Πρωταθλητισμός ή Πανεπιστήμιο και Πολυτεχνική σχολή; 

 ́Ενας στίβος, ένα ακόμα κατοστάρι και όταν κόψω το νήμα θα σας απαντήσω. Ως τότε αυτοσκοπός μου είναι να συνδυάσω και τα δύο. Θα είναι δύσκολη η φετινή χρονιά αλλά ξέρω να εκτιμώ την αξία της προετοιμασίας. Έχω μάθει να προγραμματίζω και να διαχειρίζομαι τον χρόνο μου. Τον αγαπώ τόσο πολύ τον στίβο που δεν νομίζω ότι θα μπορέσω να τον εγκαταλείψω, άλλωστε τις μεγάλες αγάπες δύσκολα τις αποχωρίζεσαι.

ΨΑΧΝΕΙΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ; ΤΗ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΕΔΩ

Τελευταία Νέα