Ράιαν Κράουζερ: Παγκόσμιο ρεκόρ κλειστού στην σφαίρα μα 22.82!


Τάσος Βουγιουκλίδης

Ράιαν Κράουζερ: Παγκόσμιο ρεκόρ κλειστού στην σφαίρα μα 22.82!


Ο Ράιαν Κράουζερ, σε αγώνα της σειράς World Indoor Tour silver, έστειλε την σφαίρα στα 22.82, για να κάνει νέο παγκόσμιο ρεκόρ κλειστού στίβου.

Στον αγώνα που διεξήχθη χθες Κυριακή 24/1 στο Φάιτεβιλ των Η.Π.Α., ο δεύτερος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα το 2019 Ράιαν Κράουζερ έριξε 22.82, για να σημειώσει νέο παγκόσμιο ρεκόρ αναφορικά με τον κλειστό στίβο και να δείξει με το… καλημέρα πως βρίσκεται σε δαιμονιώδη κατάσταση.

Ο Αμερικανός σφαιροβόλος, ο οποίος ήδη κατέχει το ρεκόρ με τις περισσότερες βολές άνω των 22 μέτρων στην ιστορία, έκανε το 22.82 μόλις από την πρώτη του προσπάθεια, γι να στείλει στον δεύτερο γύρο την σφαίρα στα 21.03 και να ακολουθήσουν μια ακόμα βολή πάνω από το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ στα 22.70. Οι δύο επόμενες ήταν περίπου στο ίδιο σημείο όμως ήταν άκυρες. Η τελευταία προσπάθεια του 28χρονου γίγαντα προσγειώθηκε στα 22.48.

Με ένα τέτοιο εντυπωσιακό ξεκίνημα ο Ράιαν Κράουζερ μας προϊδεάζει ίσως για μια χρονιά όπου η σφαίρα θα πάει πολύ μακριά και θα υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός. Με τον τελικό των ολυμπιακών αγώνων του Τόκιο στο συγκεκριμένο αγώνισμα να προμηνύεται εξαιρετικός. Αφού, Κόβατς, Γουόλς και Κράουζερ να βρίσκονται ουσιαστικά στο ίδιο επίπεδο αγωνιστικά.

όπως φαίνεται λόιπόν, η φετινή χρονιά στην σφαιροβολία έχει τα φόντα να εξελιχθεί στην καλύτερη που έχουμε δει ποτέ. Με το αμφιλεγόμενο παγκόσμιο ρεκόρ ανοιχτού στίβου του Ράντι  Μπάρνς (23.12), να… τρέμει πιο πολύ από ποτέ.

 

 

Εγγραφείτε στο Ειδήσεις, νέα, παρασκήνια από το Sportime μέσα από το Google news