Η Σακάρι Ρίτσαρντσον, έτρεξε στα Golden Games δύο κούρσες στα 100μ(προκριματικό και τελικό), τερματίζοντας και τις δύο σε χρόνο κάτω από 10.80. Σε διάστημα μόλις 90 λεπτών.

Η Ρίτσαρντσον, από το 2019, όταν και πρωτοεμφανίστηκε στο προσκήνιο του παγκόσμιου στίβου, ειδικότερα όμως, την φετινή ολυμπιακή χρονιά αγώνα με αγώνα, φροντίζει να…”σοκάρει με τις επιδόσεις της, τον κόσμο του στίβου.

Η 21χρονη νεαρή “τορπίλη”, κατάφερε χτες; στην Καλιφόρνια να τρέξει 10.74,  με ένα μέτρο ευνοϊκό άνεμο στον προκριματικό και 10.77, με ένα μέτρο αρνητικό άνεμο στον τελικό. Φυσικά, το 10.74 είναι η καλύτερη επίδοση για το 2021 στον κόσμο. Το εντυπωσιακότερο όλων όμως, είναι πως με τους συγκεκριμένους χρόνους που έκανε χτες, η Ρίτσαρντσον, δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένη. Μιας και σύμφωνα με τα λεγόμενα της περίμενε επίδοση κάτω από τα 10.70.

Εξυπακούεται, το ότι με τέτοιες εμφανίσεις, η νεαρή, γίνεται αυτομάτως, ένα από τα μεγάλα φαβορί για το χρυσό μετάλλιο και το πρώτο σκαλί του βάθρου, στους επερχόμενους ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο, στα 100μ των γυναικών.

Αν συνεχίσει έτσι, η μόλις 21ος ετών σήμερα Σακάρι Ρίτσαρντσον, είναι βασική, μη πω η βασικότερη υποψήφιος να κάνει δικό της το παγκόσμιο ρεκόρ των 100μ που ανήκει στην μεγάλη Φλόρενς Γρίφιτς Τζόινερ με 10.49, από το 1988.

Η Ρίτσαρντσον, είναι ο μόνος λόγος, μέχρι στιγμής,  για τον οποίο θεωρείται εξαιρετικά πιθανό, το 10.49 που κρατάει 32 ολόκληρα χρόνια, να σπάσει στο μέλλον. Το ρεκόρ που πολλοί πιστεύουν ότι θα παραμείνει… αιώνιο. Μένει να φανεί.