ΣΤΙΒΟΣ

ΣΕΓΑΣ: Αποπλάνηση της αλήθειας με… λεκτική βία για τα χρήματα της ΕΟΕ! Πέρρα… βρέχει!

Τα χρήματα από την ΕΟΕ δεν φτάνουν ούτε για το… ζήτω για την Ολυμπιακή προετοιμασία, αλλά η Αθανασία Πέρρα ψάχνει τα χρήματά της.
ΣΕΓΑΣ: Αποπλάνηση της αλήθειας με… λεκτική βία για τα χρήματα της ΕΟΕ! Πέρρα… βρέχει!

ΣΕΓΑΣ: Τα χρήματα από την ΕΟΕ δεν φτάνουν ούτε για το… ζήτω για την Ολυμπιακή προετοιμασία, αλλά η Αθανασία Πέρρα ψάχνει τα χρήματά της.

ΣΕΓΑΣ: Τι κάνεις αν δεν σου βγαίνουν τα κουκιά; Ψάχνεις γωνία στο δεκάρικο. Κι επειδή αυτή δεν υπάρχει, όσο κι αν ψάξεις, τα βάζεις όλα στη μηχανή του κιμά και ότι βγει. Αρκεί να είναι εύπεπτο και να τρώγεται. Κάτι τέτοιο συμβαίνει με τα χρήματα της Ολυμπιακής Επιτροπής που ξαφνικά… αγνοούνται.

Ας πάρουμε λίγο τα πράγματα από την αρχή. Δέκα αθλητές λέγεται πως έχουν κάνει καταγγελία για χρήματα που δεν πήραν ποτέ από την Ολυμπιακή Επιτροπή. Τα διαβάζουμε αυτά λες και δεν γνωρίζουμε από προσωπική εμπειρία και βιώματα πως λειτουργεί η χρηματοδότηση στις προετοιμασίες Ολυμπιακών Αγώνων. Ειδικά στις πρόσφατες περιόδους.

Κρατούμενο πρώτο. Ποτέ, μα ποτέ, τα έξοδα του ΣΕΓΑΣ για την ολυμπιακή προετοιμασία των αθλητών δεν καλύφθηκαν εξ’ ολοκλήρου από την ΕΟΕ. Στην καλύτερη των περιπτώσεων είχαμε χρονιές με 360.000 ευρώ χρηματοδότηση, όταν αυτή από τον ΣΕΓΑΣ ήταν 1-1,5 εκατ. ευρώ ετησίως. Με δυο λόγια το 1/3 (στην καλύτερη) καλύπτονταν από την επιτροπή.

Μέχρι το 2014 το μόνο που χρειαζόταν ήταν ο ΣΕΓΑΣ να αποδώσει τα έξοδα κι αν αυτά ήταν παραπάνω (που πάντα ήταν) τότε δεν χρειαζόταν περισσότερη ανάλυση. Από το 2014 και μετά η ΕΟΕ ζήτησε αυτό να γίνεται ονομαστικά. Κι αυτό όμως, τυπικό ήταν.

Τα χρήματα που παίρνει βάσει κανονισμού η ομοσπονδία από την ΕΟΕ, διοχετεύονται σε μια γκάμα εξόδων. Και όχι μόνο. Το ποσό που δικαιούται ο κάθε αθλητής είναι ανάλογα και σε ποια κατηγορία ανήκει. Υπάρχουν έξι κατηγορίες, άλλα χρήματα δικαιούται αυτός που είναι στην πρώτη, λιγότερα αυτός που είναι στην τελευταία. Επίσης, οι επιδοτήσεις δεν πάνε ποτέ στα χέρια του αθλητή. Στις δαπάνες του και μόνο. Κι αυτές ποικίλουν. Ταξίδια, αγωνιστικό υλικό, ιατρική περίθαλψη, άλλος εξοπλισμός, ταξίδια, διαμονή κλπ.

Διαβάσαμε λοιπόν πως η Αθανασία Πέρρα αναζητά τα χρήματά της. Από το 2008 μέχρι και το 2012 έλαβε συνολικά 57.000 ευρώ! Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως το 2010 τα οδοιπορικά από την Ολυμπιακή Επιτροπή ήταν 3.000 ευρώ και η Πρωταθλήτρια στο τριπλούν έλαβε (μόνο εκείνη τη χρονιά) 20.000 ευρώ!

Φυσικά, δεν είναι οι αθλητές το πρόβλημα. Ποτέ δεν ήταν. Γίνονται «πιόνια» για να αποτελέσουν μοχλό πίεσης σε μια προσπάθεια να πληγεί η διοικούσα αρχή του ΣΕΓΑΣ. Στις ομοσπονδίες που δεν μπορεί να ελέγξει τις αρχαιρεσίες ο Λευτέρης Αυγενάκης, χρησιμοποιεί κατά το δοκούν τις σοβαρές καταγγελίες που έχουν ακουστεί το τελευταίο διάστημα. Η παραπλάνηση των στοιχείων, η διαστρέβλωση των γεγονότων όπως συμβαίνει με τον ΣΕΓΑΣ και την ΕΟΕ δεν συνιστά κακοποίηση; Λεκτική βία με όσα δημοσιεύονται και λέγονται;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΣΕΓΑΣ: Αποπλάνηση της αλήθειας με… λεκτική βία για τα χρήματα της ΕΟΕ! Πέρρα… βρέχει!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γεράσιμος Μανωλίδης

Η λέξη Sport έμελλε να είναι συνδετική, όχι απλώς επαγγελματικά, αλλά σε κάθε βήμα της πορεία του. Από κολύμβηση, μπάσκετ μέχρι ποδόσφαιρο. Εκεί κάπου «έδεσε» στα γούστα του. Ανάλογη και η επαγγελματική πορεία που έχει ο Γεράσιμος Μανωλίδης. Από sport, σε sport! Από το site του Sport-Fm το 2008, γρήγορη μετάβαση την ίδια χρονιά στη SportDay που ασχολήθηκε με το διεθνές ποδόσφαιρο και το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Εκεί έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα για να γίνει το πρώτο ηλεκτρονικό free press αθλητικό online έντυπο στη χώρα μας. Γενικός διευθυντής στο Sportime.gr πλέον, γράφει για ότι απασχολεί. Αθλητικό και μη…