ΣΤΙΒΟΣ

ΣΕΓΑΣ: Διεύρυνση της κατηγορίας στήριξης και των προεθνικών ομάδων- Ομόφωνη η απόφαση του Δ.Σ.

Συνολικά στην κατηγορία στήριξης εντάχθηκαν 99 αθλητές και αθλήτριες.
ΣΕΓΑΣ: Διεύρυνση της κατηγορίας στήριξης και των προεθνικών ομάδων- Ομόφωνη η απόφαση του Δ.Σ.

Διευρυμένη είναι η λίστα αθλητών της κατηγορίας στήριξης, ύστερα από πρόταση της ΕΠΥΑ, την οποία ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ.

Η Επιτροπή Υψηλού Αθλητισμού είχε κάνει την τελευταία εβδομάδα του Νοέμβρη την πρόταση. Η ΕΠΥΑ αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες της περασμένης σεζόν επέλεξε να εντάξει στην κατηγορία μεγαλύτερο αριθμό αθλητών και αθλητριών, προκειμένου να τους δώσει την ευκαιρία να συνεχίσουν την προετοιμασία τους για την επόμενη χρονιά.

Διευρυμένη είναι και η λίστα των προεθνικών ομάδων, αφού στόχος της Ομοσπονδίας είναι η επιβράβευση αθλητών και αθλητριών. Τα κριτήρια ένταξης στις ομάδες έχουν να κάνουν με την επίτευξη ορίων για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 του 2021 και αντίστοιχα του Κ20, να έχουν σημειώσει το 2021 τα όρια της ΕΑ για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 του 2021. Επιπλέον, όσοι αθλητές είναι γεννημένοι το 2004 και πέτυχαν τα όρια της ΕΑ για το Ριέτι, επίσης εντάσσονται στην προεθνική Κ20.

Επιπλέον στις προεθνικές ομάδες εντάχθηκαν αθλητές και αθλήτριες που εκτιμάται πως έχουν τα εφόδια να πετύχουν τους αγωνιστικούς στόχους της επόμενης σεζόν και να βρεθούν σε υψηλό επίπεδο τα επόμενα χρόνια. Συνολικά 99 αθλητές και αθλήτριες εντάχθηκαν στην κατηγορία Στήριξης, 60 στην προεθνική Κ20 και 32 στην προεθνική Κ18.

Τα θέματα του Υψηλού Αθλητισμού ψήφισαν ομόφωνα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Παρόντες στη σημερινή συνεδρίασης ήταν οι Σοφία Σακοράφα, Κώστας Κεντέρης, Ιάκωβος Πετσούλας, Παναγιώτης Μελαχρινός, Γιώργος Γιατρουδάκης, Γιάννης Λιούμπας, Γιάννης Μυστακίδης, Παναγιώτης Δημάκος, Παρασκευή Παχατουρίδου, Αλέξης Αλεξόπουλος, Ηλίας Βασιλειάδης, Κώστας Γκατσιούδης, Στέλιος Δημότσιος, Τασούλα Κελεσίδου, Γιάννης Μπόλας, Βασίλης Οικονόμου, Χάρης Παπαδιάς, Κωνσταντίνα Ρετσινά, Νίκος Τσώνης, Πέτρος Μαντάς, Κώστας Τριαντάφυλλος, Μαρία Μπελιμπασάκη. Απουσίαζε ο Γιάννης Θεμελίδης.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΣΕΓΑΣ: Διεύρυνση της κατηγορίας στήριξης και των προεθνικών ομάδων- Ομόφωνη η απόφαση του Δ.Σ.», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Τόλης Λελεκίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.