ΣΕΓΑΣ: Κανονικά οι εκλογές! Παρανομεί ξανά μέσω ΓΓΑ ο Αυγενάκης!


Γεράσιμος Μανωλίδης

ΣΕΓΑΣ: Κανονικά οι εκλογές! Παρανομεί ξανά  μέσω ΓΓΑ ο Αυγενάκης!


Συνεχίζεται το πραξικόπημα κατά των εκλογών του ΣΕΓΑΣ που έχουν προκηρυχθεί με όλες τις νόμιμες διαδικασίες. Δεν πρόκειται να ακυρωθούν οι εκλογές!

Δεν πρέπει να αποτελεί είδηση εδώ που τα λέμε. Το ζούμε κάθε μέρα. Επιβεβαιώνεται κάθε ώρα. Ο Λευτέρης Αυγενάκης και ο μηχανισμός στήριξής τους προσπαθούν να ελέγξουν τις εκλογές σε όλες τις ομοσπονδίες. Ειδικά στον ΣΕΓΑΣ, όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές, αυτό πάει να συμβεί με όλους τους τρόπους. Αθέμιτους φυσικά.

Είδαμε για μία ακόμα φορά στο Sportsfeed κομμάτι για ακύρωση των εκλογών του ΣΕΓΑΣ. Ο λόγος; Ένα εξώδικο από τη Νίκη Βύρωνα. Σωματείο που είναι στο λόμπι που έχουν ταχθεί υπέρ της Αναγέννησης. Δηλαδή της παράταξης που κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να αλλάξει το υπάρχον καθεστώς στον ΣΕΓΑΣ. Ό,τι περνάει από το χέρι της με μη νόμιμου τρόπους και με τις ευλογίες φυσικά των Αυγενάκη, Οικονόμου και Νικολάου.

Για να το ξεκαθαρίσουμε μια και καλή και να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις. Οι εκλογές θα γίνουν κανονικά στις 11-12 Δεκεμβρίου. Δεν υπάρχει καμία απολύτως παρατυπία, δεν μπορεί να έχει καμία απολύτως βάση το εξώδικο ενός σωματείου που δεν έχει καν δικαίωμα ψήφου, με βάση τα κριτήρια και τις προδιαγραφές που έχουν θεσπιστεί από το μητρώο, το οποίο και ευαγγελίζεται συνεχώς ο Υφυπουργός Αθλητισμού.

Οι εκλογές μπορούν να αναβληθούν μόνο λόγω κορονοϊού. Άλλος λόγος δεν μπορεί να υπάρξει. Ο νόμος λέει πως πρέπει να προκηρυχθούν τουλάχιστον 40 μέρες πριν από την προβλεπόμενη ημερομηνία, όπως και συνέβη τον περασμένο Οκτώβριο. Μαζί με την προκήρυξη η εκάστοτε ομοσπονδία παραδίδει στη ΓΓΑ λίστα με τα σωματεία που θεωρεί πως πληρούν τις προδιαγραφές και έχουν δικαίωμα ψήφου. Αυτό γίνεται να μπορέσει και να έχει το χρόνο η ΓΓΑ να εξετάσει αν τα σωματεία είναι όντως σε θέση να ψηφίσουν. Αν δηλαδή έχουν όσα απαιτεί το μητρώο των σωματείων.

Η ΓΓΑ όμως με εγκύκλιο ζήτησε την ακύρωση των εκλογών, λόγω πιεστικού χρονοδιαγράμματος στο να εξεταστούν τα περισσότερα από 200 σωματεία που έστειλε ο ΣΕΓΑΣ. Νόμος με εγκύκλιο δεν αναιρείται. Αυτός προβλέπει για τέτοιες περιπτώσεις πως αν η ΓΓΑ δηλώσει αδυναμία, τότε οι εκλογές θα λάβουν χώρα με τα σωματεία που έχει δηλώσει επίσημα στη λίστα της η ομοσπονδία!

Με νόμους και παρεμβάσεις που αναιρούν τις ίδιες του τις αποφάσεις, εξώδικα που δεν έχουν καμία απολύτως βάση και υπόσταση και δημοσιεύματα που δεν μπορούν να σταθούν, αλλαγές στις διοικήσεις των ομοσπονδιών δεν πρόκειται να υπάρξουν. Οι νόμιμες διαδικασίες που έχουν οριστεί από τον ίδιο τον Λευτέρη Αυγενάκη δεν μπορούν να εφαρμόζονται αλά καρτ. Είτε ισχύουν για όλους, είτε όχι. Πάει και τελείωσε…

Εγγραφείτε στο Ειδήσεις, νέα, παρασκήνια από το Sportime μέσα από το Google news

Sportime Extras