Χθες Τετάρτη 27/1 βγήκαν απόι τα Ρωσικά ΜΜΕ φήμες σύμφωνα με τις οποίες, ο Σεργέι Σουμπένκοβ, βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένη ουσία. Τις φήμες αυτές βέβαια, έσπευσε να διαψεύσει ο Σουμπένκοβ με σημερινές του δηλώσεις.

Οι συμπατριώτες του, σε χθεσινό τους ρεπορτάζ, αναφέρουν το ότι ο Σεργέι Σουμπένκοβ βρέθηκε θετικός σε διουρητικά, τα οποία ουσιαστικά… καλύπτουν την απαγορευμένη ουσία που έχει χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση που γίνει έλεγχος ντόπινγκ εκτός αγώνων. Φυσικά, πλέον με τις τελευταίες εξελίξεις φαίνεται πως εκτός απροόπτου, οι φήμες για χρήση απαγορευμένης ουσίας, από πλευράς του Ρώσου εμποδιστή Σεργέι Σουμπένκοβ, θα μείνουν φήμες. Μιας και εκτός από την διάψευση του ίδιου του Σουμπένκοβ, το όνομα του δεν αναφέρεται στην λίστα των τιμωρημένων- προσωρινά αποκλεισμένωναπό την Athletics Integrity Unit(A.I.U.). Αφού, δεν υπήρξε επίσημη επιβεβαίωση για το γεγονός αυτό.

“Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ στην ζωή μου απαγορευμένες ουσίες, δεν έχω  εξαπατήσει ποτέ κανέναν. Οι είδηση βασίζεται σε αμφιβόλου εγκυρότητας ανώνυμες πηγές”, τόνισε ο Σουμπένκοβ.

Ενώ, στην συνέχεια απιβεβαίωσε πως οι υπεύθυνοι της Athletics Integrity Unit επικοινώνησαν μαζί του, θέλοντας να ζητήσουν διευκρινήσεις σχετικά με την είδηση που διέρρευσε.