Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει έμπρακτα για άλλη μια φορά το ενδιαφέρον του για τον ελληνικό αθλητισμό.

Σήμερα Πέμπτη 10 Ιουνίου είχε προγραμματίσει συνάντηση με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα, την οποία υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ήθελε να μάθει για τα όποια προβλήματα και ζητήματα υπάρχουν στον Στίβο και υπάρχει η θετική ανταπόκριση από μέρος του για να δοθεί μια σειρά από λύσεις. Γι’ αυτό το λόγο και αποδέχθηκε το αίτημα της προέδρου της Ομοσπονδίας Στίβου. Παρόντες στη συνάντηση ήταν τόσο ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στο παρελθόν έχει κάνει παρεμβάσεις, ενώ είναι γνωστό πως παρακολουθεί την πορεία των Ελλήνων πρωταθλητών και πολλές φορές έχει ανεβάσει στους προσωπικούς λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συγχαρητήρια. Επίσης, παρά το βαρύ του πρόγραμμα, προσπαθεί να παρακολουθήσει τις προσπάθειες των Ελλήνων πρωταθλητών, όπως όταν είχε δει από κοντά τους αγώνες της Εθνικής ομάδας στο τένις και τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Η κ. Σακοράφα είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον πρωθυπουργό για μια σειρά από ζητήματα που αφορούν στην Ομοσπονδία. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο, θέματα υποδομών σε Στάδια όλης της χώρας και φυσικά ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας, ήταν τα κύρια θέματα, που συζητήθηκαν.

Η συνάντηση έγινε σε θερμό κλίμα και διαπιστώθηκε η κοινή διάθεση να βρεθούν λύσεις, στα όποια ζητήματα υπάρχουν. Παράλληλα υπήρξε δέσμευση απ΄όλες τις πλευρές, ώστε στο εγγύς μέλλον να υπάρξει νέα συνάντηση.

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ με την ευκαιρία της επίσκεψης της, δώρισε στον Πρωθυπουργό την επίσημη στολή της εθνικής ομάδας, καθώς και το συλλεκτικό μετάλλιο και το επίσημο T-SHIRT του Μαραθωνίου Αθήνας, του Αυθεντικού.