ΣΤΙΒΟΣ

Συντυχάκης: Η κυβέρνηση πετάει τον Πομάσκι έξω από το Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ

Ο Μανώλης Συντυχάκης κατήγγειλε τον Λευτέρη Αυγενάκη ότι έφερε στα μουλωχτά την απόφαση, προκειμένου να μείνει εκτός Δ.Σ. ΣΕΓΑΣ ο Γιώργος Πομάσκι
Συντυχάκης: Η κυβέρνηση πετάει τον Πομάσκι έξω από το Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ

Συντυχάκης: Ο βουλευτής του ΚΚΕ, αξίωσε να αποσυρθεί η υπουργική απόφαση του Λευτέρη Αυγενάκη που προκαλεί μείζον θέμα στην εκλογή εκπροσώπων των προπονητών στον ΣΕΓΑΣ.

Μέσω της ίδιας απόφασης, ο διακεκριμένος προπονητής στίβου Γιώργος Πομάσκι μένει εκτός Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου.

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση, του νομοσχεδίου του υπ. Εσωτερικών και επί της τροπολογίας του υπ. Αθλητισμού, ο βουλευτής του Νομού Ηρακλείου χαρακτήρισε πραξικοπηματική, ανήθικη και καταδικαστέα την υπουργική απόφαση της κυβέρνησης.

Τόνισε δε πως η κυβέρνηση δεν θέλει τον συγκεκριμένο προπονητή, γιατί η αντίληψή του, δεν συνάδει με τον εμπορευματοποιημένο αθλητισμό που προωθούν και εφαρμόζουν η κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα.

Κατήγγειλε τον υπουργό Αθλητισμού ότι «στα μουλωχτά έφερε αυτή την απόφαση, με βάση την οποία αναιρεί δική του προηγούμενη, με σαφή στόχο να εκτοπίσει τον Πομάσκι από το Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ».

Την κυβερνητική τροπολογία κατήγγειλαν επίσης βουλευτές άλλων κομμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη υπουργική απόφαση πέρασε στις 31 Δεκεμβρίου.

Όπως δήλωσε στο Κοινοβούλιο ο Αυγενάκη, ο τεχνικός του Μίλτου Τεντόγλου είναι «αμειβόμενος υπάλληλος της ομοσπονδίας, κάτι που αποτελεί κώλυμα ώστε να βρίσκεται στο διοικητικό συμβούλιο».

Παράλληλα, από πλευράς υπ. Αθλητισμού ξεκαθαρίστηκε πως η απόφαση για την εκπροσώπηση των προπονητών και των αθλητών στα διοικητικά συμβούλια «αφορά και τις 56 αθλητικές ομοσπονδίες και όχι μόνο τον ΣΕΓΑΣ» και η εκλογή τους θα πρέπει να γίνεται μέσα από πανελλήνια σωματεία ή συνδέσμους.

«Τελευταίος… άθλος του κ. Αυγενάκη; Θεσμοθέτησε, με υπουργική απόφαση, τον τρόπο εκπροσώπησης αθλητών και προπονητών στα Δ.Σ. των Ομοσπονδιών. Η απόφαση αυτή βγήκε μόλις στις 14/7/2022. Σκοπίμως, για να ευνοήσει συγκεκριμένο σωματείο προπονητών για τον ΣΕΓΑΣ».

Τα λεγόμενα ανήκουν στη Σοφία Σακοράφα, αντιπρόεδρο της Βουλής και πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, η οποία θέλησε να αναφερθεί εκτενώς στο ζήτημα.

Δείτε τι ανέφερε ο βουλευτής Μανώλης Συντυχάκης:

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

ΣΧΟΛΙΑ