ΣΤΙΒΟΣ

Στεφανίδη – Αυγενάκης: Άνοιξαν… καυγά για τα πριμ στον κλειστό στίβο

Η κόντρα έχει και... άρωμα ΣΕΓΑΣ με τον οποίο ο Αυγενάκης είναι σε ανοικτή ρήξη.
Στεφανίδη - Αυγενάκης

Η Κατερίνα Στεφανίδη ξέσπασε κατά της αθλητικής ηγεσίας κατηγορώντας την για μεθοδεύσεις – Απάντηση από τον Λευτέρη Αυγενάκη και τον Γιώργο Μαυρωτά και στο… βάθος η κόντρα με τον ΣΕΓΑΣ.

Μαλλιά κουβάρια έγιναν η Κατερίνα Στεφανίδη, ο Λευτέρης Αυγενάκης και ο Γιώργος Μαυρωτάς με αφορμή τη θεσμοθέτηση των πριμ στον κλειστό στίβο, ενώ η κόντρα έχει και… άρωμα ΣΕΓΑΣ με τον οποίο ο Αυγενάκης είναι σε ανοικτή ρήξη.

Η Στεφανίδη με συνέντευξη της στο περιοδικό insidethegames κατηγόρησε την αθλητική ηγεσία για μεθοδεύσεις με σκοπό να «φάει» πριμ των αθλητών που κατέκτησαν μετάλλια στο παγκόσμιο και ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (8/11) η Στεφανίδη έγραψε στο twitter «φτάσαμε να μας ζητάνε και χρήματα πίσω»

Nωρίτερα στη συνέντευξη της κατήγγειλε ότι όχι μόνο δεν έχει πάρει τα πριμ για τα μετάλλια που κατέκτησε σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα κλειστού, αλλά της ζητάνε να επιστρέψει και χρήματα, που αντιστοιχούν στο μετάλλιο που κατέκτησε το 2016 στο Παγκόσμιο κλειστού. Σύμφωνα με την Ολυμπιονίκη του επί κοντώ κάτι ανάλογο συμβαίνει με πρωταθλητές, όπως ο Κώστας Φιλιππίδης και η Βούλα Παπαχρήστου.

«Ούτε η Παπαχρήστου, αλλά ούτε και ο Φιλιππίδης δεν θα πάρουν χρήματα για τα μετάλλια που κατέκτησαν το 2017 στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου και αν συνεχίσουν αυτό θα επηρεάσει και άλλους αθλητές που κατέκτησαν μετάλλιο στο ευρωπαϊκό του 2019. Αυτό επηρεάζει και εμένα αλλά όχι και τόσο γιατί θα έπαιρνα το 20% επειδή έχω καλύτερα μετάλλια στον ανοικτό στίβο με εξαίρεση το ευρωπαϊκό του 2018. Το τρελό είναι ότι ζητάνε πίσω χρήματα από το 2016 και όχι από κάποιον άλλον χρόνο και ο νόμος υπάρχει από το 1999» ανέφερε η Στεφανίδη.

«Στοχοποιούμαστε και θέλουν να μας παγιδεύσουν»

Και συνέχισε λέγοντας: «Οπότε σίγουρα αισθανόμαστε ότι στοχοποιούμαστε. Προσπαθούν να βρουν τρόπους για να γλιτώσουν χρήματα πληγώνοντας αθλητές και βασικά πηγαίνοντας κόντρα στους νόμους με αστείες δικαιολογίες. Ο νυν υπουργός υποτίθεται ότι θα προσπαθούσε να το λύσει, αλλά έχουν περάσει πολλοί μήνες που δεν υπήρχε πρόοδος και ο Υπουργός δεν απαντά καν στα mail που του στέλνει κάθε κάτοχος μεταλλίου σε κλειστό στίβο από το 2016.

Έστειλαν ένα mail στην Ομοσπονδία με το οποίο ρωτούν εάν είναι ισάξιοι οι αγώνες κλειστού και ανοικτού στίβου. Δεν είμαι δικηγόρος αλλά ξέρω ότι δεν υπάρχει σωστή απάντηση σε αυτή την ερώτηση. Όλοι αισθανόμαστε ότι προσπαθούν να μας παγιδεύσουν με αυτή την ερώτηση και ανεξάρτητα από την απάντηση θα βρουν μία δικαιολογία».

Η απάντηση Αυγενάκη, Μαυρωτά

Στη «χρυσή» Ολυμπιονίκη και παγκόσμια πρωταθλήτρια του άλματος επί κοντώ απάντησε τόσο ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, όσο και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς. «Έχεις ήδη ενημερωθεί από 29 Οκτωβρίου, από εμένα και από συνεργάτες της ΓΓΑ, ότι η βούληση είναι ξεκάθαρη: θα λυθεί άμεσα και νόμιμα το ζήτημα. Εκανα σαφές ότι προχωράμε σε νομοθετική ρύθμιση, αφού δεν μπορεί να βρεθεί άλλος τρόπος σε συνεργασία με την Ομοσπονδία. Καλή συνέχεια», ήταν η απάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού.

Από την πλευρά του, ο γγΑ πρόσθεσε: «Κατερίνα, όπως ίσως γνωρίζεις από το περιβάλλον σου, προσπαθούμε να βρούμε νομοθετική λύση στο θέμα που έχει δημιουργηθεί λόγω του ότι ο νόμος αναγνωρίζει μόνο τις διοργανώσεις ανοικτού στίβου ως επιβραβευόμενες. Το ζήτημα που βρήκαμε, προσπαθούμε να το λύσουμε».

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

 

 

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Λάππας

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

ΣΧΟΛΙΑ