ΣΤΙΒΟΣ

Στην Κέα η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων

Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων επιβράβευσε την συμμετοχή στο πρόγραμμα με την προσφορά αθλητικού υλικού και διπλώματος συμμετοχής.
Στην Κέα η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων

Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων βρέθηκε στην Κέα με σκοπό την παρουσίαση των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, τα οποία υλοποιεί η Αθλητική Ένωση των νησιών.

Η επίσκεψη έγινε μετά από πρόσκληση του Γυμνασίου Λ.Τ. με σκοπό την παρουσίαση του προγράμματος, που σκοπό έχει τη διερεύνηση και προοπτική ανάπτυξη του κλασικού αθλητισμού στο νησί της Κέας.

Το Γυμνάσιο Λ.Τ μετείχε μαζί με άλλα τέσσερα σχολεία των Κυκλάδων στην υλοποίηση του προγράμματος SSAY (Soft Skills Through Sports for Active Youth).

Ειδικότερα οι μαθητές και οι μαθήτριες μετείχαν σε διαδικτυακή πανευρωπαϊκή έρευνα μέσω ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου με στόχο να διερευνηθεί η αλληλεπίδραση του αθλητισμού με τις ήπιες δεξιότητες. Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων επιβράβευσε την συμμετοχή του σχολείου με την προσφορά αθλητικού υλικού και διπλώματος συμμετοχής σε όλους.

Η ΕΑΣ μέσω του προέδρου της Δημήτρη Πάππα τόνισε τις πολλαπλές διαστάσεις του αθλητισμού, όπως αυτές αναδεικνύονται μέσα από την υλοποίηση προγραμμάτων στον τομέα της εκπαίδευσης, του αθλητικού τουρισμού και της νεανικής επιχειρηματικότητας.

Την ίδια μέρα διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της διευθύντριας του Γυμνασίου Λ.Τ κ. Άννας Μαυρουδή και του καθηγητή Φ.Α. κ. Ιωάννη Γκόγκου ανοικτή συζήτηση με προσκεκλημένους εκπροσώπους του Δήμου, του τοπικού σωματείου Αρισταίος, και της μαθητικής κοινότητας  με κύριο θέμα την αναζήτηση χώρου για την προπόνηση των νέων αθλητών και αθλητριών του στίβου.

Το τμήμα στίβου του Αρισταίου έχει ήδη ξεκινήσει τις προπονήσεις, μετείχε μάλιστα και στους αγώνες Δήλεια τον Οκτώβριο στη Μύκονο και περιμένει και την τυπική έγκριση από τον κεντρικό ΣΕΓΑΣ έτσι ώστε να μετέχει σε όλους τους αγώνες, διασυλλογικούς και πανελλήνιους.

 

 

 

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Τόλης Λελεκίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.