ΣΤΙΒΟΣ

Στίβος: Μπαίνουν κριτήρια και προϋποθέσεις για τη συγκρότηση εθνικών ομάδων

Στην Επιτροπή Υψηλού Αθλητισμού θα συζητηθούν κριτήρια και προϋποθέσεις για τη συγκρότηση των εθνικών ομάδων των μικρότερων κατηγοριών.
Στίβος: Μπαίνουν κριτήρια και προϋποθέσεις για τη συγκρότηση εθνικών ομάδων

Την Παρασκευή συνεδριάζει η Επιτροπή Υψηλού Αθλητισμού. Αναμένεται να παρουσιαστεί πλάνο για τη συγκρότηση εθνικών ομάδων. Θα μπουν κριτήρια.

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΣ Κώστας Κεντέρης θέλει να είναι όσο μπορούν πιο ξεκάθαρες οι διαδικασίες επιλογής. Ο επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου Αγωνιστικού Σχεδιασμού έχει συζητήσει το θέμα με τον γενικό γραμματέα του ΣΕΓΑΣ Γιώργο Γιατρουδάκη. Ο συντονιστής Υψηλού Αθλητισμού θα είναι φυσικά στην αυριανή παρουσίαση που αναμένεται να κάνει ο Στέφανος Ματάκης. Μετά και από συνεννόηση με τον τεχνικό διευθυντή Χρήστο Μελέτογλου.

Ο τεχνικός διευθυντής των αναπτυξιακών εθνικών ομάδων έχει πάρει το «πράσινο φως». Τις προηγούμενες ημέρες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Sportime, έχει προχωρήσει στην κατάρτιση του παραπάνω πλαισίου. Να μπορέσει να δημιουργήσει τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις για την επιλογή των εθνικών ομάδων. Αφορά τις κατηγορίες Κ18 και Κ20. Για παράδειγμα θα είναι πιο ξεκάθαρη η επιλογή για τη συγκρότηση της εθνικής ομάδας που μετέχει στη συνάντηση Ελλάδας- Κύπρου.

Όπως και για το Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Νεότητας που είναι να διεξαχθεί φέτος. Να σημειώσουμε ότι θα πάρουν μέρος αθλητές και αθλήτριες, στην πρώτη διοργάνωση που είναι γεννημένοι τα έτη 2005 και 2006. Και στη δεύτερη διοργάνωση, γεννημένοι το 2006 και 2007. Η συνάντηση Ελλάδας- Κύπρου Κ18 είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί στη χώρα μας Τετάρτη και Πέμπτη 20-21 Ιουλίου. Το Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Νεότητας είναι να γίνει στη Μπάνσκα Μπίστριτσα 24-30 Ιουλίου.

Το γενικό πλαίσιο θα αφορά φυσικά και για την πρώτη διοργάνωση που θα μετάσχει η εθνική ομάδα. Όπως έγραψε το Sportime, στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κ20 στο Βελιγράδι, θα ταξιδέψει πλήρης η εθνική ομάδα.

Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 12 Φεβρουαρίου.

 

 

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Τόλης Λελεκίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.