Έκπληξη, ανησυχία και οργή έχει προκαλέσει στους δειγματολήπτες του ΕΟΚΑΝ μια ανάρτηση ιστοσελίδας. Σκέφτονται να στραφούν εναντίον νομικά.

Το 90% των δειγματοληπτών ανά διετία και όπως ορίζει ο νόμος, επαναδιαπιστεύονται στον Οργανισμό Αντιντόπινγκ σε εξετάσεις που πετυχαίνουν.

Έκπληξη, ανησυχία και οργή έχει προκαλέσει στους δειγματολήπτες του ΕΟΚΑΝ μια ανάρτηση ιστοσελίδας. Σκέφτονται να στραφούν εναντίον νομικά.

Οι δειγματολήπτες έχουν φθάσει σε σημείο να σκέφτονται να στραφούν νομικά εναντίον της ιστοσελίδας Sportsfeed και του δημοσιογράφου που υπογράφει το συγκεκριμένο κείμενο που αναρτήθηκε.

Οι 26 δειγματολήπτες του νεοσύστατου Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης Ντόπινγκ, λίγο ως πολύ στοχοποιούνται. Αναφέρονται ως επιλογή της τελευταίας στιγμής της προηγούμενης κυβέρνησης, ενώ το 90% αυτών απλά, ανά διετία και όπως όριζε ο νόμος, το μόνο που έκαναν ήταν- και είναι- να πετυχαίνουν στις εξετάσεις επαναδιαπίστεσης που οργάνωσε ο μέχρι και μέσα Απριλίου του 2021, φορέας αντιντόπινγκ (ΕΣΚΑΝ). Όλοι αποτέλεσαν και αποτελούν τον κύριο κορμό δειγματοληπτών, με εμπειρίες δεκαετιών, έχοντας συμβάλλει με απόλυτη επιτυχία σε δειγματοληψίες. Σε μεγάλες διοργανώσεις, όπως Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμια Πρωταθλήματα και εκατοντάδες διεθνείς διοργανώσεις, χιλιάδες εγχώριους ελέγχους. Χωρίς κανείς να αμφισβητήσει την ακεραιότητα, εντιμότητα και ποιότητα δουλειάς τους.

Αυτό που προκαλεί ερωτηματικά για τον τρόπο που επέλεξε η ιστοσελίδα να αναρτήσει το άρθρο είναι προς τι λοιπόν «η αλλαγή όλου του στόλου σχεδόν για ευνόητους λόγους». Οι δειγματολήπτες αναρωτιούνται ποιοι είναι οι ευνόητοι λόγοι που χρίζουν την αλλαγή. Μάλιστα, στο συγκεκριμένο κείμενο του Sportsfeed, κοσμεί την κεντρική φωτογραφία ο νέος διοικητής του ΕΟΚΑΝ, Γρηγόρης Λέων. Αλήθεια ο διαπρεπής ιατροδικαστής είναι γνώστης της ανάρτησης; Την επικροτεί; Επικροτεί τα αναφερόμενα ή αν την αποδοκιμάζει εξ ολοκλήρου, στηρίζοντας το σώμα των δειγματοληπτών και βάζοντας τέρμα σε τέτοια ανυπόστατα δημοσιεύματα. Για άλλη μια φορά αυτό που πετυχαίνει η συγκεκριμένη ιστοσελίδα, όπως φάνηκε και από την ανησυχία και την οργή των δειγματοληπτών, είναι να υπάρχει αναταραχή πριν ακόμα αρχίσει να λειτουργεί ο Φορέας. Ένας φορέας να λειτουργήσει όπως του αξίζει. Ενδιαφέρον τώρα θα έχει αν υπάρχει ευαισθησία των υπευθύνων για τα όσα αναφέρονται στο συγκεκριμένο δημοσίευμα.

 

 

 

 

Διαβάστε τα πάντα για τον στίβο εδώ