ΣΤΙΒΟΣ

Στίβος: Οι αγώνες, τα όρια, τα δεδομένα στο δρόμο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18

Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 έχουν δικαίωμα συμμετοχής 2 αθλητές και αθλήτριες ανά αγώνισμα.
Στίβος: Οι αγώνες, τα όρια, τα δεδομένα στο δρόμο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18

Οι Ισραηλινοί υπόσχονται ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 από 4 έως 7 Ιουλίου με ασφάλεια, σε καλές εγκαταστάσεις και διαμονή σε ξενοδοχεία.

Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή ενημέρωση για τη διοργάνωση που φιλοξενεί η Ιερουσαλήμ. Τη διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία και την εκπροσώπησε το μέλος Παναγιώτης Δημάκος που απηύθυνε στους μετέχοντες στην ενημέρωση χαιρετισμό. Ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ είναι και Delegate του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ18.

Οι εκπρόσωποι των εθνικών ομοσπονδιών ενημερώθηκαν για τις αθλητικές εγκαταστάσεις και τα ξενοδοχεία που θα διατεθούν στις εθνικές ομάδες, αλλά και για τον τρόπο μετακινήσεις τους.

Παράλληλα συζητήθηκαν τεχνικά θέματα, που αφορούν στη διοργάνωση, όπως οι δηλώσεις και η αίθουσα κλήσεως. Τη σύσκεψη παρακολούθησε ο τεχνικός αναπτυξιακών κατηγοριών της Ομοσπονδίας, Στέφανος Ματάκης. καθώς και ο τεχνικός ανάπτυξης Χρήστος Χατζηβασιλείου.

Η Εθνική Ομάδα, όπως έγραψε σε σχετικό ρεπορτάζ το Sportime, αναμένεται να ταξιδέψει στο Ισραήλ την 1η Ιουλίου, ενώ η επιστροφή θα γίνει στις 8 του ίδιου μήνα. Το Ευρωπαϊκό Κ18 είναι προγραμματισμένο για 4-7 Ιουλίου του 2022.

Η διαμονή θα γίνει σε ξενοδοχείο που θα βρίσκεται κοντά στην εγκατάσταση και όπως αναφέρεται περίπου 5 λεπτά με αυτοκίνητο και 15 λεπτά με τα πόδια. Οι εκπρόσωποι της Οργανωτικής Επιτροπής της διοργάνωσης τόνισαν πως οι αγώνες θα είναι ασφαλείς και μίλησαν θετικά για την κατάσταση με τον κορονοϊό στη χώρα. Αργότερα θα δοθούν και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύσουν. Επίσης, μίλησαν θετικά και για τις εγκαταστάσεις που θα γίνουν οι αγώνες.

Ν’ αναφέρουμε ότι η αριθμητική δήλωση θα γίνει μέχρι τις 10 Μαρτίου του 2022 και η επίσημη δήλωση στις 24 Ιουνίου.

Αναμένεται μια ελληνική αποστολή 50 ατόμων. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να βγουν τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις, ενώ φυσικά είναι γνωστά τα όρια συμμετοχής.

Στο δρόμο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες αναμένεται να έχουν μια σειρά από σημαντικούς αγώνες. Το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κ18 θα γίνει στις 11 Ιουνίου στη Σερβία. Αυτό οδήγησε τον ΣΕΓΑΣ να μεταφέρει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ18 μία εβδομάδα αργότερα και συγκεκριμένα 18-19 Ιουνίου. Αυτό για να έχουν οι αθλητές έναν σημαντικό αγώνα πριν τη διοργάνωση και φυσικά η δυνατότητα πρόκρισης που λήγει στις 23 Ιουνίου 2022.

Υπάρχουν φέτος όμως ακόμη η Παγκόσμια Γυμνασιάδα που θα γίνει από 13 ως 22 Μαΐου στη Γαλλία και το Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Νεότητας στη Μπάνσκα Μπίστριτσα 24-30 Ιουλίου. Τέλος, θα γίνει και η συνάντηση Ελλάδας- Κύπρου, που του χρόνου θα φιλοξενηθεί στην Ελλάδα 20-21 Ιουλίου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μία πόλη που θέλει να αναλάβει τη διοργάνωση είναι η Ελευθερούπολη στην Καβάλα.

Τα όρια

Οι αθλητές που έχουν δικαίωμα συμμετοχής πρέπει να είναι τουλάχιστον 16 ετών και όχι πάνω από 17 ετών (γεννημένοι 2005, 2006).

Μπορούν να δηλωθούν μέχρι 3 αθλητές, αλλά στον αγώνα θα μετάσχουν 2 ανά αγώνισμα.

Τα όρια πρέπει να έχουν επιτευχθεί από 1 Ιανουαρίου του 2021 μέχρι και τις 23 Ιουνίου 2022.

 

 

 

 

 

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Τόλης Λελεκίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.