Έξαλλα είναι δεκάδες σωματεία του στίβου, μετά την ανακοίνωση της Αναγέννησης τη Δευτέρα, η οποία παρουσιάζει ως σωτήρα τον Λευτέρη Αυγενάκη.

Τα σωματεία είχαν πάρει 2.500 ευρώ από τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, όταν είχαν οκτώ μήνες διακοπή δραστηριότητας!

Έξαλλα είναι δεκάδες σωματεία του στίβου, μετά την ανακοίνωση της Αναγέννησης τη Δευτέρα, η οποία παρουσιάζει ως σωτήρα τον Λευτέρη Αυγενάκη.

Το Sportime ήρθε σε επικοινωνία με πολλούς συλλόγους. Το προηγούμενο διάστημα, σχετικά με τα χρήματα που ανακοινώθηκαν από τον υφυπουργό Αθλητισμό.

Η βοήθεια είναι ανεμική. Ακούγονται τεράστια ποσά, τα οποία δεν αφορούν τον στίβο. Για παράδειγμα τα μεγάλα σωματεία, εκείνα που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της αξιολόγησης, πήραν μετά βίας 3.000 ευρώ!

«Την ώρα που η διοίκηση Σακοράφα λειτουργεί απαξιωτικά προς τα σωματεία-μέλη του ΣΕΓΑΣ…», αναφέρει αρχικά στην ανακοίνωσή της η «Αναγέννηση». Αναφέρεται στη μη καταβολή οφειλών ύψους 500.000 ευρώ από το 2020. Κάτι που έχει απαντήσει πολλές φορές η Διοίκηση του ΣΕΓΑΣ και η πρόεδρος Σοφία Σακοράφα.

«… ήρθε το Υφυπουργείο Αθλητισμού με την έκτακτη επιχορήγηση των σωματείων μέσω της φορολόγησης των στοιχηματικών εταιρειών, να κρατήσει έστω και την ύστατη ώρα ζωντανό το κύτταρο του ερασιτεχνικού αθλητισμού».

Αναφέρεται στη συνέχεια. Το ζωντανό κύτταρο το οποίο έγινε μεγάλη προσπάθεια να σβήσει! Χωρίς καμία βοήθεια. Να θυμίσουμε ότι τα σωματεία, με απόφαση του υφυπουργείου Αθλητισμού είχαν κλείσει από τον Μάρτιο μέχρι τον Μάιο του 2019. Και από τον Οκτώβριο (επίσημα 1/11/20) του 2020 μέχρι τον Μάιο του 2021. Μια τεράστια οικονομική καταστροφή. Και ποια ήταν η οικονομική βοήθεια από την Πολιτεία και το υφυπουργείο Αθλητισμού; 2.500 ευρώ για μία δραστηριότητα, δηλαδή για τον στίβο. Με περισσότερα αθλήματα μοιράζονταν ανάλογα το σωματείο, με επιπλέον 1.000 ευρώ ανά άθλημα.

Τώρα δόθηκαν χρήματα, αλλά όπως προαναφέραμε το χαμηλότερο χρηματικό ποσό είναι 1.600 ευρώ και το μεγαλύτερο περίπου 3.000 ευρώ. «Μόνο ένας αθλητής μας κοστίσει το χρόνο περίπου 3.000 ευρώ. Τι μπορεί να μας κάνουν αυτά τα χρήματα. Όταν δεν είχαμε δραστηριότητα για περίπου οκτώ μήνες. Τότε τα χρήματα που χάσαμε από τις ακαδημίες είναι πολύ μεγάλα», αναφέρουν εκπρόσωποι Σωματείων.

Πολλοί μάλιστα, αναρωτιούνται: «Αφού ήθελε το υφυπουργείο Αθλητισμού να βοηθήσει, ας έδινε χρήματα απευθείας στις Ομοσπονδίες. Με την προϋπόθεση να πάνε στα σωματεία, ανάλογα με τη δραστηριότητα». Είναι γεγονός ότι ακούγονται ποσά, αλλά κανείς δεν ξέρει πόσα από αυτά θα πάνε για τον Στίβο.

Η Αναγέννηση παίζει λοιπόν, πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη των Σωματείων. Δείχνοντας και την στήριξη στον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη. Μη ξεχνάμε και το πετσόκομμα που είχαν οι Ομοσπονδίες στις επιχορηγήσεις. Ανάμεσά τους και ο ΣΕΓΑΣ. Που είχε από τις μεγαλύτερες!

 

Διαβαστε ΕΔΩ τα παντα για τον Στιβο