ΣΤΙΒΟΣ

Στίβος: Η χρονιά έφυγε με δύο παγκόσμια ρεκόρ!

Η Εζεγκαγιέχου Ταγιέ και ο Μπερίχου Αρεγκάουι έσπασαν τις παγκόσμιες επιδόσεις στα 5χλμ. τερματίζοντας σε 14.18 και 12.50 αντίστοιχα.
Στίβος: Η χρονιά έφυγε με δύο παγκόσμια ρεκόρ!

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος η Βαρκελώνη έγινε μάρτυρας δύο παγκοσμίων ρεκόρ. Σημειώθηκαν σε αγώνα στα 5χλμ. στους άνδρες και στις γυναίκες!

Δύο αθλητές από την Αιθιοπία τα πέτυχαν στον αγώνα Cursa dels Nassos στην ισπανική πόλη. Η Εζεγκαγιέχου Ταγιέ και ο Μπερίχου Αρεγκάουϊ τερμάτισαν σε 14.18 και 12.50 αντίστοιχα.

Η 21χρονη Ταγιέ, είχε πετύχει νωρίτερα εθνικό ρεκόρ στα 3.000μ. με 8.19.52. Ήταν η δεύτερη καλύτερη στον κόσμο στα 5.000μ. για το 2021. Το βράδυ της 31ης Δεκεμβρίου το έκλεισε με εντυπωσιακή επίδοση. Είναι μόλις η δεύτερη διεθνή κούρσα της καριέρας της.

Από την άλλη ο 21χρονος Αρεγκάουϊ, κατέβηκε κατά ένα δευτερόλεπτο το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ που κατείχε ο Τζόσουα Τσεπτεγκέι. Ο δρομέας από την Ουγκάντα το είχε σημειώσει τον περασμένο μήνα σε αγώνα στη Λιλ.

Σε ότι αφορά τον αγώνα στη Βαρκελώνη, τόσο οι άνδρες, όσο και οι γυναίκες είχαν ταυτόχρονη εκκίνηση. Η Ταγιέ μπόρεσε και είχε σαν «λαγούς» τους άνδρες. Άνοιξε από την αρχή τη διαφορά από τη βασική της αντίπαλο, την Σουηδέζα Μέραφ Μπάχτα. Τερμάτισε σε 14.18 και έσπασε κατά 25 δευτερόλεπτα την προηγούμενη επίδοση που υπήρχε σε μικτή κούρσα. Την κατείχε η Νταβίντ Σεγιάουμ από την Αιθιοπία με 14.43 από τον αγώνα στη Βαλένθια. Η Μπάχτα ήταν δεύτερη σε 15.04.

Ο Αρεγκάουι είχε «λαγό» στην κούρσα, αλλά μετά το πρώτο χιλιόμετρο ακολούθησε το δικό του ρυθμό. Ο Αιθίοπας να θυμίσουμε ότι είχε κερδίσει φέτος τα 5.000μ. στη σειρά Diamond League. Τερμάτισε σε 12.50 και άφησε δεύτερο τον Κενυάτη Πίτερ Μαρού σε 13.30.

 

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Τόλης Λελεκίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.