Από ένα αυτοκίνητο δώρο πήραν ο Χουάν Μιγκέλ Ετσεβαρία και ο Μάικελ Μασό. Οι δύο Κουβανοί, που είχε κερδίσει ο Μίλτος Τεντόγλου στο μήκος.

Η κυβέρνηση της Κούβας επιβράβευσε 20 αθλητές δίνοντας από ένα αυτοκίνητο. Ανάμεσά τους και ο Ετσεβαρία με τον Μασό που πήραν από ένα αμάξι μάρκας Peugeot.

Από ένα αυτοκίνητο δώρο πήραν ο Χουάν Μιγκέλ Ετσεβαρία και ο Μάικελ Μασό. Οι δύο Κουβανοί, που είχε κερδίσει ο Μίλτος Τεντόγλου στο μήκος.

Η κυβέρνηση της νησιωτικής χώρας επιβράβευσε τους αθλητές που κατέκτησαν μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο.

Στον στίβο η Κούβα πήρε τρία μετάλλια. Το ασημένιο και το χάλκινο στο μήκος. Στη μεγάλη μάχη που είχε γίνει, όπου στο τελευταίο άλμα ο Μίλτος Τεντόγλου είχε «προσγειωθεί» στο χρυσό με 8,41μ. Άφησε δεύτερον τον Ετσεβαρία με την  ίδια επίδοση (8,41μ.), έχοντας καλύτερη δεύτερη προσπάθεια (8,15μ.), έναντι 8,09μ. του Κουβανού. Τρίτος ήταν ο Μασό με 8,21μ.

Η τρίτη αθλήτρια του στίβου που πήρε μετάλλιο ήταν η Γιαμέρ Πέρεζ, η οποία κατέκτησε το χάλκινο στη δισκοβολία. Στους αθλητές δόθηκε ένα αυτοκίνητο μάρκας Peugeot.

Δόθηκαν 20 αυτοκίνητα και τα υπόλοιπα πήραν αθλητές που διακρίθηκαν σε άλλα αθλήματα. Για παράδειγμα στον ολυμπιονίκη της πάλης Μιχαΐν Λόπεζ δόθηκε μια Mercedes Benz E-200. Ο σπουδαίος παλαιστής είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στα 130κ. της ελληνορωμαϊκής.

 Δείτε και θυμηθείτε τον μεγάλο τελικό στο μήκος στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο

Διαβαστε ΕΔΩ τα παντα για τον Στιβο